Barbatii considera ca femeile se agita prea mult cu pregatirile de Craciun

-0a7146772Barbatii considera ca femeile fac  un tam-tam mult prea mare pentru pregatirile de Craciun si ca fac cheltuieli enorme pentru cadouri si alte cumparaturi, petrec ore in sir in bucatarie pentru a pregati cat mai multe feluri de mancare si prajituri… sunt de parere cercetatorii. Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de barbati din Marea Britanie, rezultand astfel ca aproape o treime dintre barbati considera ca partenerele lor se agita prea mult si sustin ca, daca ar trebui sa se ocupe ei de toate pregatirile, atunci nu ar cheltui atat de multi bani si s-ar stresa mult mai putin.

Pentru a arata cat de multe schimbari pot face in acest sens, un sfert dintre barbatii intervievati au declarat ca ar renunta cu usurinta la jumatate din meniul festiv, iar o jumatate nici macar nu s-ar mai deranja sa trimita felicitari cunoscutilor. 40% din barbati ar anula vizitele la socri si ar cumpara cadouri deja impachetate.

Cu toate acestea, si copiii au idei solide despre modul in care ar dori sa sarbatoreasca Craciunul. 40% au declarat ca isi doresc mai degraba ca Mos Craciun sa le aduca mai mult timp petrecut impreuna cu parintii lor, decat un sac plin cu jucarii.

Desi nu au aceeasi parere ca si tatii lor cu privire la vizitele de Craciun, un sfert dintre copii au declarat ca asteapta nerabdatori vizitele rudelor pe care le vad mai rar in timpul anului. Chiar daca nu toate lucrurile sunt roz de sarbatori, unul din patru copii este ingrijorat anul acesta de modul in care familia isi va putea permite cheltuielile de Craciun, conform unui studiu publicat de DailyMail.

Text: Andreea Popescu