Barbatii cu maniere sunt mereu la moda

-0a0a0a0a1268258Manierele sunt definitorii pentru un barbat, cred eu. Doar un barbat manierat va sti cum sa se comporte cu o femeie astfel incat sa o cucereasca pentru totdeauna. Oricat am milita pentru egalitatea intre barbati si femei, trebuie sa recunoastem ca ne place atunci cand cel de langa noi ne deschide usa, ne tine haina cand ne imbracam sau pur si simplu atunci cand se abtine sa-si intoarca privirea dupa alte femei cand se afla in compania noastra.

Despre manierele la barbati

Toate aceste lucruri le putem observa chiar de la prima intalnire si le putem testa valabilitatea la urmatoarele. Niciun om nu se poate preface ca are maniere, acestea transpar in tot ceea ce face, pentru ca sunt un soi de reflexe create pe parcursul vietii. Frumusetea, inteligenta sau bogatia unui barbat palesc in lipsa manierelor. A sti sa te comporti spune ceva despre educatia pe care ai primit-o, despre bunul tau simt si despre o oarecare delicatete la care tii in relatiile cu ceilalti.

Am vazut de-a lungul timpului prea multi baieti si barbati care fluiera sau tipa dupa femei necunoscute pe strada, le ciupesc sau le ating fara nici cea mai mica jena. Daca ai carnet de conducere, ca femeie, probabil ai auzit de cel putin cateva ori pana acum in trafic remarci de genul: “Femeia sa stea la cratita, nu la volan” sau, mai rau, injuraturi din partea diversilor indivizi. Iar acesti barbati au mame, surori, iubite sau sotii. Oare nu si femeile care ii cresc si care ii insotesc prin viata poarta o parte din vina pentru ca nu stiu sa-i invete cum sa se comporte cu ele si cu alte femei?

De ce le plac femeilor barbatii manierati?

Nu o sa insist mai mult insa asupra grosolaniilor de acest tip, ci voi vorbi despre micile gesturi ale barbatilor obisnuiti, care poate nu sunt neaparat grosolani, dar nici gentili. Despre barbatii de langa noi in care am vrea sa regasim gesturile gentlemanilor de altadata. Sunt prea multi barbati care nu mai sunt atenti nici la femei, in general, nici la femeile de langa ei. Nu mai au galanteria aceea care te farmeca si te face sa simti ca te afli in compania unei prezente masculine. Acum suntem surprinse cand intalnim un barbat amabil, curtenitor, nu mai suntem obisnuite cu astfel de comportament, pentru ca atitudinea neglijenta, nepasatoare si nepoliticoasa este mult mai des intalnita.

Este normal ca un barbat sa-ti deschida usa, nu doar la prima intalnire, ci mereu. Este normal sa nu-si rupa gatul uitandu-se dupa alte femei cand este cu tine, este o dovada de respect. Este firesc sa iti ofere cadouri de ziua ta sau la alte ocazii speciale, este o dovada de generozitate si pretuire a femeii de langa el. Imi aduc aminte de Rodica Popescu-Bitanescu, care, cu umorul sau caracteristic, spunea intr-un interviu ca pentru ea nu existau barbatii care nu ii faceau cadouri frumoase, pentru ca un barbat trebuie sa fie generos si sa stie sa daruiasca. Tot la fel, este normal ca un barbat, cand te invita in oras, sa plateasca nota. Bineinteles, cand ai un sot sau un iubit, nu inseamna ca nota trebuie sa ramana in seama lui de fiecare data cand iesiti in oras. Dar din cand in cand, acest gest se impune din galanterie.

A avea maniere si a fi atent la femeia de langa tine si la gesturile pe care le faci in prezenta ei si pentru ea este o dovada de respect fata de ea, dar si fata de tine si o foarte frumoasa marturie a bunei cresteri. Femeile se cuceresc cu gesturi simple, dar frumoase… si se pastreaza la fel. Iar manierele nu se demodeaza niciodata.

Text: Bianca Badescu