BARBIE si cele 17 papusi inspirationale

 

Mattel, firma care a lansat papusile Barbie, a creat 17 papusi noi, intruchipand tot atatea femei puternice care au facut istorie. Cum s-a ajuns aici? Firma americana a facut un sondaj printre mamele de fete despre faimoasele lor papusi, iar 86% dintre mame au spus ca sunt sceptice in ceea ce priveste cumpararea pentru fiica lor, deoarece erau ingrijorate de tipul modelelor pe care le expun papusile din prezent.

Pentru a scapa de eticheta de papusi fotomodel anorexice, Mattel s-a gandit sa creeze 17 papusi noi, fiecare dedicata unei femei talentate si speciale, care a inspirat lumea si a lasat o mostenire pentru intreaga omenire.Frida Kahlo de Rivera

Frida Kahlo de Rivera nascuta Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón la 6 iulie 1907. Ea a fost o pictorita mexicana care a ajuns celebra prin autoportretele sale pictate intr-un stil suprarealist.

Opera sa este considerata emblematica pentru cultura nationala mexicana, imbinand stilul suprarealist cu traditiile indigene. Cultura mexicana si traditiile amerindiene se imbina armonios in pictura Fridei Kahlo, de multe ori lucrarile sale fiind considerate adesea arta naiva, mai apropiate de folk art decat de curentul suprarealist propriu zis.

Amelia Earhart

Pe 11 ianuarie 1935, Amelia Earhart devenea prima persoana care a zburat din Hawaii in California. Doar doi ani mai tarziu, Earhart, unul dintre pionierii aviatiei americane – a fost prima femeie-pilot care a traversat in zbor Oceanul Atlantic –, disparea in mod misterios in timpul unui zbor, incercand sa devina prima persoana care sa zboare in jurul Globului pe la Ecuator.

Martyna Wojciechowska

Martyna Wojciechowska este un prezentator polonez de televiziune, călător, jurnalist și scriitor. În 2010, a încheiat cele șapte reuniuni la nivel înalt. Ea este gazda seriei TV “Femeia la marginea lumii” și redactorul șef al National Geographic Polonia.

Katherine Johnson

Katherine Coleman Goble Johnson este un matematician afro-american ale carui calcule de mecanica cuantica au ajutat-o sa ajunga la NASA, unde s-a implicat direct in succesul misiunilor spatiale.

Hélène Darroze

Hélène Darroze s-a nascut pe 23 februarie 1967. Ea este un bucatar francez recunoscut mondial datorita faptului ca are doua stele Michelin obtinute in trei restaurante: Hélène Darroze la The Connaught din Londra și Restaurantul Hélène Darroze din Paris și Moscova.

Ashley Graham

Ashley Graham  este cel mai apreciat model plus-size, al ultimilor ani. Ashley Graham reprezinta cu succes femeile care nu se incadreaza in standardele de frumusete cunoscute in intreaga lume si a reusit sa isi faca un renume din modul in care arata. Bruneta cantareste in jur de 90 de kilograme, dar are milioane de followeri pe Instagram si reuseste sa surprinda mereu prin atitudinea ei. Este o activista a drepturilor femeilor si e implicata intr-o multime de campanii sociale.

Sursa text si foto: flopmee.com

Autor: Bogdan Daradan