Barbie cheala, pentru fetitele bolnave de cancer

-0a0a0a0a0a0a0a0a0aQuintessentialBarbieProducatorii celei mai vandute papusi din lume, Barbie, sunt pe punctul de a scoate pe piata o varianta de papusi fara par pentru a sprijini copiii cu cancer. Acestia au fost inspirati de o fetita de 4 ani, care si-a pierdut podoaba capilara in urma chimioterapiei. Faptul ca, in 2011, producatorii au creat o papusa cheala pentru fetita care a ramas fara par a generat o serie de solicitari pentru astfel de jucarii, care sa fie disponibile pentru toti copiii bolnavi de cancer.

Doi prieteni pe nume Rebecca Sypin si Jane Bingham au venit cu ideea lansarii unei pagini de Facebook  pentru a vedea cat de multi fani ii vor sprijini in realizarea acestui proiect.
Pagina este intitulata “Barbie, frumoasa si cheala” si a fost infiintata cu cateva zile inainte de Craciun, inregistrand inca din prima zi 15.000 de fani. Motivul invocat este ca jucaria le poate ajuta pe fetitele bolnave sa fie mai impacate cu ele insele si sa aiba respect de sine.

Bingham sufera de limfom si si-a pierdut parul din cauza chimioterapiei, iar fiica de 12 ani a lui Sypin are leucemie si, de asemenea, si-a pierdut parul din cauza tratamentelor.
Inainte de lansarea acestei papusi pe pagina de Facebook, cei doi prieteni au trimis scrisori catre compania Mattel, insa nu li s-a acceptat ideea de a fabrica aceste papusi. Odata cu lansarea paginii de Facebook, cei doi au sperat ca vor avea multi oameni de partea lor, considerand ca o astfel de papusa ar putea contribui la cresterea gradului de constientizare in randul copiilor cu anumite forme de cancer.

“Noi nu cerem societatii nimic”, a declarat Sypin. “Speram doar ca cineva va vedea efortul nostru si ni se va alatura.” Campania ?i-a gasit sustinatori, mai ales in mediul online, unde retelele de socializare au facut cunoscut acest demers.

In cazul in care compania Mattel va produce aceste papusi, autorii campaniei spera ca unele jucarii vor fi donate unui centru de cercetari a cancerului la copii, Saint Jude`s Children`s Hospital.

Exista, de asemenea, si o pagin? pentru baieteii cu cancer, realizandu-se astfel o papusa cheala numita “GI Joe”.

 

Text: Andreea Popescu