Bariera pusa intre fosta si actuala relatie

cum treci peste despartiriUnele relatii, indiferent de cat de frumoase au fost la inceput, nu au o continuitate. Uneori, au un final neasteptat, poate nu unul dorit de ambii parteneri. Fara prea multe motive clare, despartirea se intampla si uneori are consecinte dintre cele mai neplacute.

Graba strica treaba! De multe ori, din prea multa  graba si fara comunicarea necesara relatiei, se decide sa se puna punct fara sa se analizeze daca a fost sau nu momentul propice pentru a face asta. Compromisurile exista intr-o relatie pentru a salva respectiva relatie. Exista momente cand sunteti in stare sa le faceti, dar dupa o perioada de timp, cand lucrurile nu mai stau bine intre voi, ajungeti sa regretati multe lucruri din trecut, iar asta nu e drept!  • Esti sigur ca vrei sa rupi relatia? Si daca vrei sa faci asta, esti sigur ca e pentru totdeauna?

Uneori, impulsivitatea isi spune cuvantul si o decizie de moment poate strica totul. Orice ar face celalalt, tu nu mai vrei, orice ar zice, tu nu mai asculti si tot ce vrei sa faci este sa pui punct. Toate bune… s-a intamplat exact asa cum ai vrut tu, iar perioada urmatoare o consideri cea mai buna, esti multumit cu decizia luata. Fara sa te gandesti ca in viitor te vei putea intoarce la ce ai avut, continui sa crezi ca e cea mai buna decizie si consideri ca viata ta trebuie sa se schimbe in totalitate. Dar ce te faci daca apare o rasturnare de situatie? Una la care nu te gandesti atunci cand alegi sa termini relatia.

  • Ce faci daca, peste o perioada de timp, simti nevoia sa te intorci la vechea relatie?

De cele mai multe ori, atunci cand o relatie nu se termina de comun acord, unul din parteneri sufera si are nevoie de o pauza de refacere. Inainte de a termina relatia, daca stii ca asta iti doresti cu adevarat, nu o strica de tot. Reprosurile, certurile, acuzatiile te ajuta pe moment, sa iesi din relatie, dar mai tarziu te vor afecta. Nu cauta motive de cearta si nu cauta sa iti faci partenerul vinovat pentru decizia luata, asuma-ti intreaga responsabilitate pentru hotararea ta. Nimeni din jur nu e vinovat pentru ceea ce tu ai considerat ca este normal sa faci si nimeni nu trebuie mustrat pentru asta! Iar daca perioada de refacere a trecut si vrei sa mergi mai departe tot cu persoana cu care ai fost odata, atunci invata sa ierti!

In pauza dintre relatii, ambii parteneri au vrut sa uite, sa sa mearga mai departe, iar in cazul asta niciun repros nu isi are rostul. Nu privi tot ce a fost cu ura si nu fi reticent cu ceea ce urmeaza sa ti se intample.

A doua sansa spre fericire merita intotdeauna sa fie data persoanei care stie sa o aprecieze. Daca simti ca te-a iubit si tu, la randul tau, la fel, atunci nu este gresit sa mai incercati o data. Nu trebuie sa existe teama de viitor, ci doar incredere in persoana iubita.

Text: Camelia Maria Diaconu