Bebelusii care nu sunt stresati dezvolta mai putine alergii in copilarie

Bebelusii care nu sunt stresati dezvolta mai putine alergii in copilarieBebelusii cu o concentratie scazuta de cortizol (hormonul stresului) in saliva se pare ca ar putea dezvolta mai putine alergii, potrivit unui studiu care s-a desfasurat in Suedia. Incidenta alergiilor la copii a crescut in ultimele decenii, iar in Suedia, de exemplu, aproximativ 40% dintre copii sufera de o astfel de afectiune. Combinatia dintre factorii de mediu si stilul de viata, atat din timpul sarcinii, cat si din primele luni de viata ale copilului, este considerata a fi responsabila pentru cresterea brusca a bolilor alergice. 

Factorii psihosociali precum si cortizolul sunt asociati de obicei cu afectiunile alergice, iar copiii nou-nascuti cu un  nivel scazut de cortizol salivar sunt mai feriti de alergii, cel putin in primii doi ani de viata, in comparatie cu ceilalti copii. Alergia este o reactie anormala a sistemului imunitar al organismului la substantele externe, care in mod normal sunt inofensive. Alergii pot face atat copiii, cat si adultii.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

 

decembrie 18th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate