Bebelusii trebuie sa doarma cu mamele pana la 3 ani

Bebelusii trebuie sa doarma cu mamele pana la 3 aniBebelusii trebuie sa doarma cu mamele lor cel putin pana la varsta de 3 ani, sustine un pediatru care a observat ca bebelusii dorm mai prost cand nu sunt langa mama lor.

Inimile bebelusilor care nu dorm cu mamele sunt supuse unui stres mai mare. In plus, legatura dintre mama si bebelus se formeaza mai greu, lucru care dauneaza dezvoltarii creierului si care poate duce la un comportament rebel atunci cand copilul creste.

Pentru o dezvoltare optima, bebelusii trebuie sa doarma la pieptul mamei in primele saptamani de viata, apoi trebuie sa continue sa doarma in acelasi pat cu mama pana la 3-4 ani. Cu toate acestea, multe mame se tem sa doarma cu bebelusii pentru a nu-i rani din greseala in timpul somnului.

Chiar si atunci cand patutul bebelusului se afla langa patul mamei, inima copilului este supusa unui stres de 3 ori mai mare, acesta doarme mai prost si se odihneste mai putin atunci cand este singur in patut.

Text: Bianca Badescu

 

octombrie 28th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate