Benedict Cumberbatch, in rolul unui proprietar de plantatie

benedict-cumberbatch-dec-2011Actorul Benedict Cumberbatch, care, in urma cu putin timp, a fost desemnat cel mai atragator barbat de catre revista The Sun, a marturisit de curand ca va face parte din distributia celui mai asteptat film al anului, Twelve Years a Slave. Twelve Years a Slave spune povestea adevarata a lui Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un barbat de culoare liber, care locuia la New York in anii 1840. El este ademenit cu o slujba in Washington, D.C., dar ajunge sa fie rapit si fortat sa munceasca pe o plantatie din Louisiana.

Scenariul filmului a fost realizat de care Steve McQueen si John Ridley, este bazat pe romanul autobiografic cu acelasi nume, scris de Northup in 1853, si descrie suferinta unui om liber transformat prin viclenie in sclav, care este eliberat de pe o plantatie de bumbac din Louisiana dupa 12 ani de munca silnica.

Ecranizarea romanului, ce va avea loc in anul 2012, il aduce pe Benedict in atentia publicului in rolul unui proprietar de plantatie care il cumpara pe Solomon Northup.

Drama istorica va avea lansarea anul viitor si ii va aduce impreuna pe marele ecran si pe Chiwetel Ejiofor (Children of Men), Adepero Oduye (Pariah), Michael Fassbender (Shame), Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button), Taran Killam (SNL), Scoot McNairy (Argo), Ruth Negga (Five Daughters) si Paul Dano (The Extra Man).

 

Text: Andreea Popescu