Beneficiile fitness-ului sexual

shutterstock_84399442“ Show me how you do that trick, the one that makes me scream”, spuneau cei din trupa britanica The Cure si mare dreptate aveau. Atunci cand vine vorba de si “ mai intens” si “ mai profund” intra in scena sex-exercitiile sau exercitiile Kegel. Desi are o rezonanta bizara, aceasta forma de gimanstica a vaginului este calea cea mai sigura pentru a obtine un orgasm de neuitat.

Aceasta procedura are ca principal obiectiv orgasmul si este destinata cuplurilor ce intampina probleme in atingerea oragasmului sau celor ce vor sa- si condimenteze viata sexuala.

  • Ce sunt exercitiile Kegel si cum se realizeaza?

Acest tip de exercitii au fost descoperite si concepute de doctorul Arnold Kegel in urma unui studiu ce viza tratarea slabiciunii muschilor pubococcigieni ( PC) . Desi initial principalul scop al acestor exercitii era unul medical, acestea si- au dovedit talentul zen, fiind calea cea mai buna de urmat in cautarea extazului divin. Acest tip de exercitii este extrem de practic si usoar, implica un efort minim, nu dor, se pot realiza oriunde si pot fi practicate fie individual, fie in cuplu. In primul rand trebuie sa decoperi zona pelvina in care sunt localizati muschii pe care urmeaza sa ii antrenezi. Poti face acest lucru cand utilizezi toaleta si intrerupi in mod intentionat fluxul de urina pentru cateva secunde, dupa care incordezi usor si vei simti imediat efectul de contractie al muschilor din zona vaginului. Un alt mod de executie este introducerea unui deget in vagin si contractarea muschilor in jurul lui. Desi pare o tehnica complexa, nu trebuie decat sa invatam sa ne contractam muschii pelvieni pentru cateva secunde, apoi sa ii relaxam si sa repetam miscarea in fiecare zi cu regularitate. Aceasta procedura vizeaza educatia sexuala, cunoasterea detaliata a vaginului, controlul muschiului pubococcigian, dar si mentinerea unei vieti sexuale satisfactoare. Fitnessul sexual este o alternativa si pentru barbati. Antrenamentul muschilor PC asigura un control mai mare asupra ejacularii, stabilizeaza cantitatea de lichid seminal si creste fermitatea penisului.

  • Avantajele fitness- ului sexual

Chiar daca ai o activitate sexuala care te multumeste, nu strica sa- ti intensifici oragasmele si sa profiti impreuna cu partenerul tau de o viata sexuala incitanta si implinita pe deplin. In urma unui asfel de antrenament, practicat cu regularitate vei putea observa o prelungire a actului sexual, stimularea necesara pentru a obtine orgasmul, senzatii profunde, cresterea fluxului de sange in zona genitala si o stapanire absoluta asupra propriului corp. Acest procedura contribuie la obtinerea unor rezultate uimitoare, in special dupa nastere, in cazul in care zona genitala are o sensibilitate mai redusa, cand se doreste o intensitate a orgasmului si pentru redobandirea confortului psihic ( in cazul femeilor care nu reusesc sa ajunga la orgasm) .

Nu uita ca o activitate sexuala satisfactoare inseamna o viata sanatoasa!

 

Text: Alexandra Lupu