Beneficiile lectiilor de inot in viata celui mic

inotAre copilul tau cu adevarat nevoie de lectii de inot? Chiar daca fiecare situatie este diferita, fiecare copil are nevoie de sport in viata lui. Daca unii copii sunt mai inclinati spre fotbal sau spre orice alt sport, exista copii care au nevoie de apa in viata lor, de multa apa. Si aici intra in discutie lectiile de inot. In afara faptului ca aceste cursuri il ajuta pe cel mic sa inoate, acest sport aduce si o multime de beneficii copilului in dezvoltare.

 

Inotul se invata mai usor de mic

Unele lucruri sunt mai usor de invatat in copilarie decat la maturitate. Adultii care nu au invat sa inoate la o varsta mica, la maturitate o vor face foarte greu sau chiar deloc. Copiii invata relativ repede sa inoate, lucru de care isi vor aminti indiferent de varsta. Odata invatat un lucru, cu greu il uiti. Prin urmare, daca vrei ca micutul tau sa nu se teama de apa la varsta adulta sau sa nu stea pe marginea bazinului in timp ce prietenii lui se balacesc in apa, fa-i un bine si inscrie-l la cateva lectii de inot. O sa-ti multumeasca mai tarziu pentru aceasta initiativa, de asta fii sigura!

 

Inotul ajuta la o dezvoltare corecta

A fost demonstrat ca dezvoltarea fizica a copiilor devine un impuls atunci cand acestia inoata. Miscarile specifice inotului ajuta corpul sa se miste in totalitate, punand la “munca” diferite parti ale corpului, in acelasi timp. De asemenea, inotul ajuta la o buna functionare a creierului, deoarece este nevoie de concentrare maxima pentru a misca acele parti ale corpului impreuna.

 

Inotul reda increderea in sine

Copiii care iau lectii de inot pot dezvolta un sentiment de incredere. Ei au realizat ceva – au invatat o abilitate importanta! Acest fapt reda increderea in sine si ii face pe cei mici sa isi doreasca sa experimenteze din ce in ce mai mult. Pun pariu ca ai citit fericirea de pe chipul copilului tau atunci cand a realizat ceva. Ei bine, la fel se intampla si in astfel de cazuri.

 

Dezvolta un sentiment de siguranta

Chiar daca nu exista alte motive, copilul tau are nevoie de lectii de inot pentru siguranta. Invatatul tehnicilor de inot ii ofera celui mic un sentiment de siguranta care poate face diferenta intre viata si moarte. Stiind sa inoate, copilului tau nu ii va fi teama ca, atunci cand se va duce cu tatal sau la pescuit, ar putea cadea in apa.

 

Dezvolta puterea fizica

Aspectul fitness al inotului nu poate fi ignorat. In zilele noastre, in care jocurile video si TV ocupa mai mult timp in vietile celor mici decat este normal, activitate fizica este mai importanta decat oricand. Inotul este o abilitate care ajuta la cresterea si dezvoltarea corecta a oaselor copiilor.

 

Inotul leaga relatii de prietenie

Te-ai gandit ca inotul il poate ajuta pe copilul tau sa isi faca prieteni noi si sa socializeze mai mult? Daca nu, te las doua minute sa te gandesti in ce fel crezi ca ti-ar ajuta copilul faptul ca stie sa inoate cand va aflati impreuna cu familia la piscina. Ei bine, faptul ca stie sa inoate ii poate deschide celui mic tot felul de oportunitati sociale. Si apoi exista lectiile in sine – lectiile de grup ofera posibilitatea de a intalni alti copii care ar putea impartasi aceleasi sentimente.

Exista, fara indoiala, mai multe motive pentru care copilul tau are nevoie de lectii de inot decat cele mentionate mai sus, dar datorita faptului ca fiecare copil este unic in felul lui, beneficiile suplimentare ale inotului asupra celui mic pot varia in functie de preferintele acestuia.

 

Text: Oana Mircea