Beneficiile uleiului de arbore de ceai

Beneficiile uleiului de arbore de ceai Uleiul de arbore de ceai este foarte cunoscut pentru proprietatile sale vindecatoare si exista foarte multe cosmetice care il utilizeaza ca ingredient principal, mai ales ca este unul dintre uleiurile esentiale pe care nu trebuie neaparat sa il diluezi inainte de a-l aplica pe piele.

Atunci cand pielea este inflamata de exemplu, uleiul de arbore de ceai reduce aceste inflamatii, lupta impotriva infectiilor, este utilizat local ca antiseptic in cazul unor taieturi, impotriva muscaturilor de insecte, durerilor de dinti, zgarieturilor, infectiilor gurii sau urechilor.

Reduce conjunctivita. Pune un pliculet de ceai verde intr-o cana de apa fierbinte, lasa-l timp de cateva minute si apoi adauga 3 picaturi de ulei de arbore de ceai. In momentul in care plicul se raceste, pozitioneaza-l pur si simplu pe ochi, tinand pleoapa inchisa.

Benefic dupa epilarea cu ceara. Uleiul de arbore de ceai este benefic pentru tratarea pielii in urma epilarii cu ceara. Acest ulei esential calmeaza iritatiile pielii, calmeaza roseata, mancarimile si combate umflaturile.

Apa de gura. Daca vei dilua cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in apa si iti vei clati apoi gura, acest lucru va preveni bolile gingivale si placa dentara. Atentie insa, nu trebuie sa-l inghiti deoarece este toxic.

Trateaza problemele scalpului. Uleiul de arbore de ceai lupta cu succes impotriva matretii si poate fi utilizat seara inainte de culcare, cu conditia ca parul sa fie spalat dimineata. In plus, uleiul esential stopeaza raspandirea infectiilor pielii cauzate de bacterii, ciuperci etc.

Text: Ruxandra Raica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *