Bianca Brad: O viata in ritm de muzica

Bianca_Brad_06Artista si parinte? Cantareata si mama? Bianca Brad este  o mamica tonica ce a reusit, in loc sa-si imparta viata intre copil, iubit si cariera, sa le imbine. 

Se lucreaza la partea a doua
De teama, niciodata nu mi-am dorit cu ardoare sa am un copil. In primul rand, nu stiam daca voi fi o mama buna, iar in al doilea rand din cauza societatii. Conteaza foarte mult lumea in care il aduc. Traim intr-o societate plina de pericole, in care violenta o gasim la fiecare colt de strada. Teoretic imi doresc un baiat si o fata. Practic nu am reusit decat sa-l aduc pe lume pe Luca, dar se lucreaza si la partea a doua.


Numele lui Luca il stiam inca din scoala generala. Mi-a placut foarte mult cum suna. Din momentul in care am ramas insarcinata am studiat istoria numelui si am aflat cat de protector este numele Apostolului Luca.
Pentru numele fetei la care “lucrez” momentan, va fi ceva mai greu. Chiar nu ma pot hotari ce nume ii voi pune. Dar mai intai sa vedem daca va fi fata!

Maturitate si energie
Varsta ideala pentru a avea un copil este in jur de 30 de ani. Atunci se presupune ca ai terminat o facultate si ai deja un drum in viata. Esti matur si ai energie creatoare. Cu cat lasi pe mai tarziu, cu atat  devine mai greu sa ai un copil.
Daca faci copilul la aceasta varsta, ai timp destul pentru el, poti   sa-ti iei concediu si ai destula energie pentru noptile nedormite.
Eu ii dedic foarte mult timp lui Luca. Am o bona acum, dar pana la 9 luni am fost singura cu el. Fiecare dimineata mi-o petrec cu el, ascultand muzica la masa. Incerc sa lucrez cat pot de mult acasa, iar cand chiar trebuie sa plec seara, la 18 cel tarziu sunt din nou cu el. Este o perioada foarte importanta pentru el, in care, daca nu aplic ce am invatat din greselile altora, Luca nu se va forma cum trebuie. Daca acum nu ma ocup indeaproape de el, acest fapt se va intoarce atat impotriva mea mai tarziu, dar si a lui.

Nascut pe muzica
Dinainte de a se naste imi puneam castile pe burtica pentru ca el sa poata sa se relaxeze. Acum, de cate ori asculta muzica, ciuleste urechile, ridica degetelele, incepe sa se bataie si parca dirijeaza.
Nu stiu daca va inclina spre show-biz, dar toata lumea ii zice ca ar putea deveni artist.
Deja a participat la ultimul meu videoclip, cand eram in luna a 6-a. Eu nu-l imping catre lumea scenei, deoarece este o meserie in care esti foarte expus. Sper ca peste ceva ani va evolua si la noi termenul de vedeta.

Jurnalul mamicii
Am tinut un jurnal in timpul sarcinii in care scriam tot ce imi doream eu sa fie Luca. Scriam ce asteptari am de la el si ce cale imi doresc sa urmeze. Dar nu eu sunt cea care ii va arata drumul in viata pentru ca numai Dumnezeu i-l poate oferi. Eu doar il educ sa fie om.
Am incercat de nenumarate ori sa-l caracterizez in trei cuvinte si dupa multe incercari am ajuns sa il pot caracteriza printr-o personalitate puternica, foarte dulce si plin de veselie. As mai spune ca are lipici la oameni si cu asta incerc sa ma opresc.

Muntele de jucarii
Luca are in camera un munte de jucarii. Chiar nu stiu ce sa-i mai aduca Mosu de Craciun. O sa ma las inspirata de preocuparile lui. Pana atunci insa, sper sa ajungem cu bradul intreg pana in noaptea de Craciun, deoarece Luca este foarte curios si va trage de toate globurile la care va ajunge. Trage tot ce gaseste, iar eu fac gimnastica pentru a aduna in urma lui.
Dar cu sanatate si bunavointa le vom face pe toate impreuna.

 

Text: Mihnea Ratte