Bijuteriile lui Elizabeth Taylor, scoase la licitație

1agpkfteh2Elizabeth Taylor a declarat inainte de a muri ca cele trei iubiri ale sale au fost Mike Todd, Richard Burton… si bijuteriile. In urma generozitatii celor doi barbati care i-au satisfacut divei aceasta pasiune oferindu-i podoabe extrem de scumpe, Elizabeth a strans de-a lungul vietii o adevarata colectie de giuvaiere.

Intreaga colectie a defunctei actrite numara 300 de piese, valoarea acestora fiind estimata la 30 de milioane de dolari. Majoritatea bijuteriilor au fost cadouri primite in timpul vietii de la Tom, cel de-al saptelea sot al actritei, dar si de la Burton, cel care ii oferea aceste atentii ce simbolizau intensitatea relatiei dintre cei doi.

Printre podoabele care vor fi scoase la licitatie in luna decembrie la New York, se numara un inel cu diamant de 33.19 carate, denumit diamantul lui Elizabeth Taylor, a carui valoare este estimata la 3.5 milioane de dolari. La licitatie vor mai fi scoase un sirag de perle care dateaza din secolul al XVI-lea si care a apartinut Reginei Maria I, a Angliei, dar si un pandantiv cu diamant de la Taj Mahal.

Toate aceste bijuterii i-au fost extrem de dragi actritei, care a povestit in cartea sa My Love Affair with Jewelry (Aventura mea de dragoste cu bijuteriile) cum a ajuns in posesia fiecarei piese in parte. Se pare ca, odata cu aceasta licitatie, i s-a implinit un vis actritei, o parte din acest profit va fi donat Fundatiei Elizabeth Taylor impotriva SIDA.

 

Text: Ruxandra Raica