Bijuteriile statement ale sezonului

Tema definitorie a modei toamnei 2023 este, fără îndoială, purtabilitatea. Renunțăm la stilurile exagerate și la look-ul ilogic purtat numai pentru postările Instagram. În schimb, căutăm îmbrăcăminte care are sens și îndeplinește cerințele activităților noastre zilnice: cămăși cu nasturi pentru a le purta la serviciu, paltoane pentru confort optim și jambiere care se potrivesc stilului nostru de viață, în mișcare. Dar acest concept de practicitate simplificată se extinde și la tendințele de bijuterii din toamna anului 2023? Pe măsură ce ne reducem garderoba și ne concentrăm pe subtilitate, ce facem cu, cutiile noastre de bijuterii pline cu piese îndrăznețe și bijuterii de excepție?

Răspunsul, din păcate, nu este un simplu da sau nu, păstrați sau aruncați. Bijuteriile toamnei sunt răspândite pe tot spectrul stilului, unele cazând cu siguranță în zona minimalistă, iar altele atingând capătul maximalist. Cerceii rotunzi și bijuteriile atemporale din perle au fost din belșug pe podiumuri, dar la fel și broșele de inspirație vintage și colierele cu pandantiv.În continuare, descoperă o listă sintetizată a tendințelor de bijuterii din toamna anului 2023.

Perle

Colierele cu perle sunt un stil atemporal, care trăiesc atât în colecția bunicii tale, cât și în cea a nepoatei tale Gen-Z. Pentru toamna anului 2023, case de modă precum Chanel, Chloé și Carolina Herrera au sărbătorit piatra prețioasă lăptoasă, înșirăndu-le pe șuvițe groase și șuvițe cu bucle duble.

Hoopah!

Nu contesta niciodată puterea unei perechi grozave de cercei rotunzi. Pe podiumurile de toamnă, stilul circular a fost realizat din aur și argint.

Pandantive cu putere

Îți amintești de colierul cu picături (probabil într-o nuanță de coral sau verde) pe care l-ai purtat în mod constant în anii 2010? Toamna 2023 revizuiește conceptul unui pandantiv unic, dar cu o modificare mai rafinată.

Pin-Up girl

Broșele au fost și ele prezente pe podiumurile de toamnă: ace maximaliste au fost văzute în forme suprarealiste la Schiaparelli, motive ireverente ale mâinilor la Coperni și cristale dramatice la Gucci. Și, da, îmbrăcămintea variază de la tema generală a sezonului, a simplității, dar broșele sunt distinctive.

Gata de Rock

Pietrele prețioase sunt piese importante în spațiul bijuteriilor, dar această toamnă invită interpretări mai literale. Michael Kors a tăiat felii de geode în acorduri metalice, în timp ce Dries Van Noten a strâns pietre multicolore pe o sfoară.

Reacție în lanț

Nu este un trend nou, dar este unul binevenit: lanțuri, atât ca, coliere, cât și ca brățări, au fost presărate pe tot parcursul eprezentărilor de toamnă a anului 2023. La Jil Sander s-au văzut lanțuri cu borduri împodobite cu cristale, în timp ce Tory Burch a legat un lanț gros în jurul încheieturilor modelelor.

Foto: https://www.marieclaire.com/fashion/fall-2023-jewelry-trends/, shutterstok