Bisexualitatea si drepturile ei

shutterstock 51286690    Identitatea sexuala a fiecaruia dintre noi este o chestiune proprie care ne priveste in mod direct. Asta in cazul in care si societatea ne ajuta si nu se bazeaza pe prejudecati si conceptii eronate. Sexualitatea fiecarui individ nu are nevoie de etichetari si reguli, ea trebuie inteleasa si judecata corect, fara sa se tina cont de diferente sau restrictii impuse.

Problema orientarii sexuale este promovata gresit, neinteleasa, ascunsa si deloc incurajata. Bisexualitatea in mod special este cea care inca da nastere multor controverse. Majoritatea persoanelor definesc acest termen ca pe o moda sau un comportament sexual deviant. Total gresit! In primul rand, bisexualitatea nu este o alegere, este constientizarea propriilor noastre sentimente, a propriei noastre situatii. Este un comportament sexual perfect sanatos care implica atractia afectiva, emotionala si sexuala a unui individ fata de ambele sexe. Este cea mai mare categorie in ceea ce priveste orientarea sexuala, alaturi de homosexualitate si heterosexualitate.

 

Femei sau barbati?

   Prin sexualitatea lor, legatura dintre doua femei poate sa atraga atentia unui public mult mai numeros decat o fac doi barbati. Potrivit statisticilor, imaginile femeilor care fac sex impreuna emana gratie, senzualitate si o excitabilitate incredibila, in schimb, in ceea ce priveste barbatii, acestia ne oripileaza si resping varianta bisexualitatii, ascunzandu-si de fapt homosexualitatea. Acestia se confrunta cu problema neacceptarii de catre societate si accepta orice eticheta, chiar daca aceasta nu corespunde orientarilor lor sexuale.

 

Bisexualitatea naste confuzii

   Oamenii in general se tem de situatiile nesigure, de necunoscut si de schimbari. De cele mai multe ori ne ghidam in functie de restrictiile sexuale impuse de societate, chiar daca acest lucru duce la neimplinirea noastra, atat in plan afectiv, cat si emotional sau sexual. Teama de a fi discutat, expus sau catalogat gresit ne impiedica sa ne definim identitatea, dorintele si pasiunile noastre. Accepti ceea ce esti in secret, inveti sa traiesti dupa limite sau iti traiesti sexualitatea in mod liber, fara constrangeri si impacat fata de tine insuti?! Alegerea este doar a ta!

Bisexualitatea nu actioneaza din impuls, nu este o chimie si nu este o stare de moment. Ea exista sau nu! Te nasti cu ea, o constientizezi, o accepti si o dezvolti sau nu. Este o alegere proprie care influenteaza decisiv calitatea vietii fiecarui individ in parte. “Bisexualitatea este capacitatea de a iubi si de a exprima acea iubire atat cu femei, cat si cu barbati”, sustinea Jonathan Salisbury.

Text: Alexandra Lupu