Boicot la mall

Mai multe magazine din mall-uri refuză să-şi deschidă porţile, de la 15 iunie, ca protest pentru faptul că au plătit chiria spaţiilor şi în timpul izolării.

Este cunoscut faptul că multe brand-uri prezente în centrele comerciale aduc trafic generos respectivului mall. Aşa că, pentru că acestea au fost nevoite să plătească spaţiul, chiar dacă magazinele au fost închise în ultimele trei luni, ele boicotează pentru a nu le mai deschide curând.

Unul dintre administratorii unui lanţ de magazine cu spaţii închiriate, susţine că odată cu declararea Stării de Urgenţă multe dintre centrele comerciale şi-au pierdut din chiriaşi. Iar pentru acest lucru, de vină ar fi proprietarii mall-urile care nu au cerut chiria integrală în această perioadă.

Vezi cum arată marfa dintr-un mall după perioada de lockdown! 

Aseară, premierul Ludovic Orban a declarat oficial că de la 15 iunie mall-urile din ţară se vor putea deschide, însă fără restaurantele care nu au intrare cu terasă exterioară centrului comercial, cinematografe şi spaţii de joacă. De asemenea, fiecare mall va trebui săă respecte anumite reguli de siguranţă împotriva răspândirii COVID-19.

La intrarea în centrele comerciale clienţii vor trece printr-o poartă termoscanner cu IR, pentru a li se lua temperatura şi vor exista soluţii dezinfectante, eficiente în spaţiile cu trafic intens de persoane, pentru igienizare.

Text: Bettina Cristea

Photo: Opinia Timisoarei