Bretonul se întoarce! Trenduri 2023

bretonul

Piatra de încercare a hair stiliştilor, marea provocare, bretonul, reintră în actualitate. Bretonul poate fi obraznic, dar și cuminte sau fals cuminte, poate acționa ca declarație de război sau ca un văl până aproape de gene.

De când a apărut, bretonul este sinonim cu frizura statement, cu declarația de independență.

”Este tunsoarea care are nevoie permanent de îngrijire, dar care este și statement pentru femeia căreia îi pasă de ea și de imaginea ei în lume”, ne explică Mihai Badin, stilist Wella Professionals.

Tipul de breton ales poate crea un aspect băiețesc și semiagresiv, poate pune în valoare pomeții și ochii sau poate îndulci niște trăsături cam aspre. Nimic preconceput nu merge și nimic nu merită încercat dacă nu îți place, oricât ar fi de „trendy“, ne sfătuiește specialistul.

Așasar, nu te hazarda să îți faci singură breton, ci ia aminte. Consultă-te cu stilistul și începe cu o lungime mai mare, apoi puteți experimenta cu lungimea și forma bretonului.Pune în practică următoarele detalii:

  • Fața în formă de inimă va fi frumos încadrată de un breton răsfirat și colțuri rotunjite
  • Fața ovală permite și „bretonul retezat“
  • Fața rotundă cere breton scurt – forma variază în funcție de preferințe

E important să nu uiți niciun moment să te preocupi intens de breton. Acesta se poate comporta ușor altfel decât restul părului și adesea ajunge să fie singurul care se vede: întreabă specialistul cum să îl usuci și dacă folosești uscătorul tratează în prealabil bretonul cu un ulei de păr sau o mască hidratantă de păr care va crea un efect frumos finisat.

Farmaciştii Catena recomană DIFEEL Ulei de păr Argan, un ulei special pentru păr cu rol de hidratare şi reparare a structurii firului de păr, lăsându-l moale şi mătăsos.

Iată câteva sfaturi concrete:

  • Un breton lung și relaxat va da noi valențe străvechiului tău bob
  • Bretonul ultra-scurt este îndrăzneț, statement, întinerește și împrospătează. Este la fel de bun prieten atât cu părul lung cât și cu părul scurt.
  • Bretonul drept și retezat – este ultra cool, creează oricând un look îngrijit, Atenție, este greu de întreținut dacă ai părul ondulat sau creț!

Fii curajoasă! Începe anul cu un look total nou.