Burberry raspunde acuzatiilor in ceea ce priveste hainele care contin substante toxice

Burberry raspunde acuzatiilor in ceea ce priveste hainele care contin substante toxiceBrandul Burberry a raspuns acuzatiilor conform carora elemente din colectiile vestimentare pentru copii ar contine substante chimice periculoase. Greenpeace a testat 82 de articole de imbracaminte apartinand unui numar de  12 branduri, printre care Gap, Disney, H&M, Burberry, pentru a stabili daca acestea contin un nivel de substante chimice nocive, printre care si o camasa metalica purtata de catre Romeo Beckham in campania Burberry primava/vara 2013.

Camasa, realizata in Tunisia, se pare ca ar fi continut un nivel ridicat de etoxilati de nonilfenol, o substanta utilizata in mod obisnuit in detergenti. Odata eliberata, aceasta substanta este toxica si poate produce schimbari la nivel hormonal. Mai multe dintre marcile testate au fost descoperite ca ar contine substante toxice.

Toate produsele Burberry sunt sigure si respecta pe deplin standardele internationale de mediu si siguranta, au declarat reprezentantii Burberry. Nu prea stim pe cine sa credem, insa suntem de parere ca nu intotdeauna tot ceea ce este scump este si bun.

 

Text: Ruxandra Raica