Calmeaza arsurile solare!

Calmeaza-arsurile-solareBronzul este accesoriul principal al verii. In functie de nuanta si intensitatea lui se da tonul pentru cromatica vestimentatiei, pentru alegerea bijuteriilor si fardurilor. Pielea arsa de soare, care se exfoliaza, nu se incadreaza in tendinte dupa niciun criteriu estetic.

Cum putem calma arsurile solare pentru a preveni deteriorarea aspectului pielii dupa un exces in expunerea la soare? Dincolo de solutiile pe care le ofera medicina clasica exista un numar mare de tratamente naturale foarte eficiente.Ca prim tratament in cazul arsurilor solare usoare se pot folosi:

– Comprese cu propolis;
– Comprese reci cu lapte sau ceai de musetel si galbenele;
– Ungerea pielii cu ulei de masline sau de levantica;- Comprese cu ceai de musetel, menta sau levantica;- Bai cu apa calduta in care se adauga bicarbonat de sodiu;
– Stergerea zonelor afectate cu ceai de soc;
– Comprese cu aloe;- Aplicarea feliilor de castraveti pe zonele afectate;
– Aplicarea unui strat de iaurt care se indeparteaza dupa 15 minute si se repeta din trei in trei ore.

Se pot asocia mai multe uleiuri pentru calmarea arsurilor solare?

Efecte deosebite de calmare si de hidratare a epidermei o au uleiul esential de lavanda si cel de musetel. Pentru acest remediu se adauga cateva picaturi intr-un pulverizator cu apa si se pulverizeaza  pe tot corpul. De asemenea, mierea de albine reprezinta un calmant excelent pentru arsurile solare, daca este aplicata direct pe piele. Se poate amesteca si cu sirop de lamaie (patru parti miere si o parte sirop de lamaie).

 

Text: Dr. Ruxandra Constantina

Medic specialist medicina de familie

Competenta Apifitoterapie

Centrum Medical MED-AS

021 313 05 32