Camelia Sucu: Performanta la superlativ

Camelia SucuEste o femeie delicata si frumoasa. Daca o vezi, ai perceptia unui om sensibil. Dar dincolo de aceasta imagine fragila se ascunde un om deosebit de puternic.

Camelia Sucu este una dintre cele mai de succes femei de afaceri din Romania. Aproape in fiecare an s-a situat printre primele pozitii ale ierarhiei Topului Capital si probabil ca nici anul acesta nu va face exceptie. Cu toate ca este o femeie extrem de ocupata, Camelia Sucu si-a facut timp sa ne vorbeasca putin despre afaceri, succes, frumusete. O vedere de ansamblu tonica asupra vietii unei personalitati de succes.

Rareori Camelia Sucu sta in biroul de la Class Living, acesta fiind si brandul in spatele caruia sta ambitioasa femeie de afaceri. Ii place sa se afle in mijlocul clientilor sai unde rezolva probleme si incearca sa multumeasca si cele mai sofisticate gusturi. Pentru ca in materie de mobila de lux firma Cameliei Sucu este lider de piata. Cand era mica si locuia in cartierul Militari, se visa medic stomatolog. Visul i s-a implinit partial pentru ca a ajuns medic, dar nu stomatolog. Un vis abandonat undeva, la inceputul carierei in domeniul afacerilor si dupa ce au venit pe lume cele doua fete ale sale.

Femeile si barbatii-egalitate in lumea afacerilor
Camelia Sucu nu are prejudecati in ceea ce priveste domeniul afacerilor cum ca acesta ar apartine exclusiv barbatilor. Dimpotriva. Crede ca proportia este egala intre femeile manager si barbatii manager. „Cred ca ambii au calitati diferite, nu unii mai multe si altii mai putine. Femeile sunt ceva mai intuitive dupa cum stim, iar barbatii ceva mai analitici. Dupa parerea mea, nu exista retete. Fiecare dintre noi avem drumul nostru si «firul epic» cum imi place mie sa spun, si astfel reusim in viata.” Favorizeaza imaginea performantele in cariera? Au femeile mai mult succes mizand pe aspectul fizic? Performantele in cariera nu sunt direct proportionale cu imaginea, insa depinde si ce cariera iti alegi. Daca iti doresti sa faci cariera ca model, atunci da, conteaza. Insa, in general, oamenilor le plac persoanele ingrijite, la care respectul de sine este vizibil, pentru ca atunci vor fi si ei, la randul lor, respectati. Atunci cand dai mana la o intalnire, este bine sa pornesti cu dreptul, sa emani incredere si profesionalism.”

„Stilul meu poarta amprenta foarte personala”
Chiar daca este o femeie de afaceri foarte ocupata, Camelia Sucu isi face totusi timp si pentru propria persoana apeland la tot felul de mijloace de mentinere a frumusetii, a sanatatii, a unui tonus bun. Am vrut sa stim cat dintre aceste mijloace influenteaza succesul in cariera. „stiu ca e un cliseu dar sunt de parere ca frumusetea vine din interior. Am intalnit femei foarte frumoase care „nu spun” mai nimic si femei care debordeaza de energie pozitiva care te electrocuteaza la nivel de intelect si te cuceresc. Parerea mea este ca trebuie sa fim femei ingrijite cu sau fara cariera. Sunt femei casnice de la care multe dintre noi au de invatat. Nu cred ca atributele fizice sunt cele care conteaza pentru a ajunge o femeie de succes. Forta interioara, energia, pasiunea si dorinta de a face ceea ce-ti place cel mai mult sunt cele mai importante. Personal, nu ma consider o persoana care le stie pe toate, si de aceea pentru a-mi intretine imaginea apelez la specialisti. Insa, recunosc, filtrez informatia prin prisma personalitatii mele, a experientei si a gusturilor mele, astfel ca stilul meu poarta amprenta foarte personala.” De altfel, Camelia Sucu are si un program zilnic de ingrijire din care nu lipseste sportul: „Alerg in fiecare dimineata in jur de 10 km, in Parcul Herastrau, iar seara, dupa program, fac sport. Apoi, urmez pasii clasici de ingrijire faciala, demachiere, tonifiere, hidratare etc. In plus, fac sport cu echipa mea de la Class Living. Am echipat o sala de fitness in sediul nostru nou; este foarte motivant si functioneaza si ca un exercitiu de team-building.”

„Vreau si pot”
In general, femeile de afaceri se misca intr-un ritm infernal, nemairamanandu-le timp aproape deloc pentru sine. Insa, Camelia Sucu incearca sa echilibreze balanta si adopta o alimentatie sanatoasa: „Nu urmez nicio dieta, dar am grija ce mananc. Pun accent pe fructe si evit dulciurile. Dietele drastice sunt destul de nocive pentru organism dupa parerea mea, asa ca nu le recomand.” Printre factorii pe care i-ar enumera pentru relaxare dupa o zi agitata de munca, ar fi: „O carte buna care este intotdeauna remediul ideal pentru oboseala de peste zi. Mai e si sportul care, de asemenea, pentru mine este extrem de relaxant.”
Primul lucru pe care-l face insa cand ajunge acasa este „sa vorbesc cu fetele mele. Ne povestim una alteia, ne sfatuim, ne incheiem ziua in familie.”

Viitorul apartine tinerilor
De altfel, daca ar fi sa sfatuiasca tinerii din ziua de azi care aleg sa dea numai la Drept si ASE ce sa faca, Camelia Sucu ar avea un singur raspuns: „Tinerii reprezinta viitorul nostru si eu cred sincer ca sunt foarte multi tineri de succes, care vor misca muntii din loc. Cat despre sfaturi, eu ii incurajez sa-si urmeze drumul in viata si sa faca ceea ce le place cel mai mult. Unde nu exista pasiune, nu poate veni succesul.” Asadar, Camelia Sucu incurajeaza performanta in cariera. Este omul care stie cu siguranta si sa intinda o mana la nevoie si sa ajute tinerii sa devina oameni de succes. Sensibilitatea sa sta si in faptul ca s-a implicat deseori in rezolvarea cazurilor umanitare, dar si in campanii de sanatate, mai ales ca formatia sa de baza este cea de medic. Ar mai fi de adaugat ceva? Doua cuvinte. Cele doua verbe cu care Camelia Sucu isi incepe ziua si care o definesc in totalitate: „vreau si pot”.

 

Text: Maria Bratu
Foto: Arhiva personala Camelia Sucu