Cand trebuie sa aplici produsele de infrumusetare

Cand trebuie sa aplici produsele de infrumusetare1Frumusetea unei femei nu vine doar din forme, ci si din felul in care se ingrijeste de propria sa imagine. Este important sa arate bine tot timpul, dar este si mai important sa foloseasca produse cosmetice corespunzatoare. Din acest motiv, pentru ca stim cat accent se pune pe ritualul de infrumusetare al unei femei, ne dorim sa evidentiem cele mai importante produse cosmetice pe care trebuie sa le aiba in trusa de ingrijire si, mai ales, momentul cand acestea trebuie aplicate pentru ca eficacitatea lor sa fie maxima.Demachiantul

Stim ca rolul demachiantului este de a curata fata de machiaj, insa gresim daca il folosim strict in acest scop. Tenul trebuie curatat de cel putin doua ori pe zi, atat dimineata, cat si seara, indiferent daca am folosit produse de make-up sau nu. La suprafata pielii se depun celule moarte care, daca nu sunt indepartate, ofera un aspect tern tenului. In plus, impuritatile si excesul de sebum trebuie, de asemenea, indepartate pentru ca pielea sa poata respira si sa se poata regenera.

Serurile si uleiurile

Regula generala este de a se aplica mai intai produsele mai usoare, care sunt absorbite mai repede de piele, si ulterior cele mai grase care necesita un timp mai indelungat pentru a penetra pielea. In acest sens, trebuie aplicat intai uleiul si apoi serul, intotdeauna pe pielea curata.

Crema de protectie solara

Chiar daca o femeie cu pielea bronzata este considerata mai frumoasa, ba mai mult, pare mai slaba, trebuie sa fie luat in calcul si aspectul legat de sanatate. Expunerea indelungata la razele ultraviolete imbatraneste prematur dermul si poate declansa aparitia multor boli de piele. Astfel, un produs de protectie solara trebuie intotdeauna aplicat cu 30 de minute inainte de expunerea la soare pentru ca pielea sa aiba timpul necesar sa absoarba ingredientele si sa creeze filtrul protector. De asemenea, trebuie aplicat intotdeauna pe pielea curata.

Crema de corp

Fie ca vorbim de crema de corp, lotiune, unt sau ulei, pentru ca acestea sa-si faca efectul si rezultatul sa fie cel asteptat, trebuie aplicate pe pielea umeda, cu alte cuvinte, imediat dupa ce ati iesit de la dus. Acum sunt porii deschisi si nivelul de absorbtie este mult mai mare.

Crema de maini

Desi trebuie aplicata de fiecare data cand simtiti pielea uscata, crema de maini are cele mai bune efecte daca este aplicata dupa ce mainile sunt spalate. Cu precadere in sezonul rece, crema de maini trebuie aplicata inainte de a iesi afara.

Balsamul de buze

Balsamul de buze poate fi aplicat oricand, dar trebuie utilizat neaparat daca folositi un ruj rezistent la transfer, deoarece acesta usuca buzele suplimentar. De asemenea, inainte de a va expune la soare sau la frig, buzele trebuie protejate, vara fiind recomandat sa folositi un balsam cu factor de protectie.

Crema de ochi

Cremele de ochi au marele beneficiu de a oferi protectie zonei, cat si elasticitate si hidratare suplimentara. Trebuie folosite intotdeauna dimineata si seara, dupa procesul de demachiere, inainte de a aplica crema obisnuita de fata.

Crema de fata

Desi ne este destul de clar ca orice crema de fata, fie de zi, fie de noapte, se aplica dupa ce tenul a fost curatat, daca in ritualul zilnic includem si uleiuri sau seruri, situatia se schimba. Astfel, intai aplicam uleiurile sau serurile pe care le lasam cateva minute sa actioneze si sa patrunda in piele si abia apoi crema de fata. Ritualul este acelasi si daca folosim apa termala. Este important sa apelam la proprietatile regenerante ale unei creme de noapte si sa nu folosim tot crema clasica de zi.

Text: Madalina Manole