Cantareata Lavinia Goste, colaborare cu doi concurenti de la „Vocea Romaniei” si „X Factor”

foto-deschidere_resultInterpreta de muzica populara Lavinia Goste, Marius Zorila si Orchestra Nationala Valahia au lansat recent videoclipul si melodia „M-o muscat badea de buza“. Din echipa de creatie au facut parte Anthony Icuagu (regizorul videoclipului) si Andrei Leonte (scenariu), fosti concurenti la emisiunile concurs „Vocea Romaniei”, respectiv „X Factor”.

Lavinia Goste si Marius Zorila, in colaborare cu cea mai tanara orchestra de folclor, Orchestra Nationala Valahia, au colindat tara in lung si-n lat si au ajuns in Targu Lapus, Preluca Noua (Aspra), unde au filmat videoclipul, pe parcursul a cateva zile. Cei doi artisti sunt si compozitorii noii piese, „M-o muscat badea de buza”.Cantece culese din folclor

Orchestra Nationala Valahia, dirijata de Marius Zorila, a fost infiintata in anul 2011, cu ocazia spectacolului „Cu drag, de Dragobete”. Interpreta Lavinia Goste a absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, sectiunea canto, insa a ales sa-si reprezinte radacinile si neamul prin folclor. Se inspira direct de la sursa, unde traditia este inca bine conservata, iar „oamenii calzi si buni te intampina cu vechi comori melodice”, dupa cum marturiseste.

In prezent, Lavinia Goste, Marius Zorila si Orchestra Nationala Valahia inregistreaza noi piese de folclor si se pregatesc pentru aparitii de neuitat in fata publicului spectator si telespectator.

Text: Oana Baltoc