Carantină în cuplu? Ce să faceți împreună

Aveți de petrecut carantina în cuplu, însă sunteți sătui de Netflix? Activități cum ar fi gătitul împreună  sau curățenia nu vă mai trezesc interesul? Mai sunt câteva zile până când puteți reveni la viețile voastre?

Pentru a nu vă “urca pe pereți” de plictiseală și ca să reaprindeți flacăra iubirii, venim în ajutorul vostru cu câteva idei de activități pe care le puteți întreprinde împreună, în izolare.

 1. Faceți un test pentru limbajul dragostei și comparați-vă rezultatele. Este un test care se găsește pe ușor pe net, care vă va ajuta să vă descoperiți – cum preferați să oferiți și să primiți dragostea.
 2. Acum, puteți face un test pentru felul in care va cereți scuze și să comparați rezultatele. Este același lucru, doar că acesta vă spune cum preferați să va cereți sau să primești scuze. (Puteți lua în considerare această practică pentru data viitoare când vă luptați pentru telecomandă.)
 3. Petreceți niște timp căutând pe Google ce înseamnă exact semnul dvs. Zodiacal, data nașterii etc., apoi vedeți cât de compatibili sunteți unul cu celălalt.
 4. Joacă un mic joc cu ajutorul aplicației Spotify. Dă-i partenerului tău un mesaj de genul „cântă-mi o melodie care îți amintește de mine” și apoi ascultați piesa împreună. Nu uitați că și dansul în doi este benefic pentru ca un cuplu să rămână fericit.
 5. De asemenea, puteți încerca un challenge distractiv de pe TikTok, cu dans.
 6. Tu și partenerul tău puteți juca “piatră, hârtie, foarfece” pentru a afla care din voi se ocupă de cină, cine comandă bauturile și unde veți merge prima dată după izolare.


Alte activități de făcut cu partenerul în carantină

 1. Urmăriți un concert virtual sau tot felul de podcasturi ale artiștilor locali.
 2. Faceți ceva pentru casă… un DIY la comun. Fie că este ceva ce trebuie să modificați în casă sau să asamblați o masă de la IKEA, lucrați împreună la un astfel de proiect, pentru că vă va dezvolta abilitățile de lucru manual. În plus, poate fi distractiv și relaxant pentru amândoi.
 3. Faceți antrenamente fizice împreună. Și nu, nu mă refer la sex, ci la exerciții fizice.
 4. Vizitați împreună un muzeu virtual. Cum muzeele sunt închise, iar dorul de călătorii este tot mai mare, vă propun să încercați să faceți niște tururi virtuale pentru a viziona câteva locuri interesante din lume.
 5. Jucați jocuri de societate. Puteți face acest lucru întinși pe canapea și mâncând pizza. Dacă doriți să vă asigurați că durează mult, alegeți să jucați Monopoly.
 6. Citiți aceeași carte și vorbiți despre asta. Puteți chiar să citiți separat pe canapea și să vă relaxați, apoi, discutând pe marginea ei.
 7. Faceți tot felul de cocktailuri, cum ar fi margaritas cu sare pe marginea paharului, și beți-le în timp ce vă uitați la fotografii vechi cu voi.
 8. Faceți o listă cu lucruri pe care doriți să le faceți împreună după ce ieșiți din carantină. S-ar putea astfel să aflați lucruri noi unul despre celălalt.
 9. Puneți împreună telefoanele pe modul avion, pentru întreaga zi, și discutați. Concentrați-vă la discuții despre voi și relația voastră.

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik