Carnavalul de la Rio, anulat

Ediţia din 2021 a Carnavalul de la Rio, care ar fi trebuit să aibă loc în februarie anul viitor, a fost amânată sine die, conform SkyNews.com.

„Am ajuns la concluzia că evenimentul trebuie amânat. Pur şi simplu nu putem să îl organizăm în februarie. Şcolile de samba nu vor avea nici timpul, nici resursele financiare şi logistice pentru a fi pregătite pentru februarie”, a declarat Jorge Castanheira, preşedintele Ligii independente a şcolilor de samba din Rio de Janeiro, la finalul unei reuniuni a liderilor acestei asociaţii care organizează Carnavalul de la Rio.

În iulie, a apărut o avancronică a acestei decizii, atunci când cinci dintre cele 12 şcoli de samba au anunţat că în absenţa unui vaccin la sfârşitul lunii septembrie, vor solicita amânarea evenimentului. „Nu este o anulare, este un raport. Căutăm o soluţie alternativă, ceva care va putea fi făcut atunci când siguranţa sanitară ne va permite să oferim oraşului contribuţia noastră (…) Însă nu suntem încă suficient de siguri pentru a putea să fixăm o dată”, a precizat Jorge Castanheira.Prima dată în 100 de ani

Anunţul din partea LIESA era oarecum aşteptat în ultima vreme, mai ales din cauza prevalenţei puternice a noului coronavirus în Brazilia, care este a doua ţară din lume prin prisma deceselor cauzate de COVID-19, cu circa 140.000 de morţi, fiind depăşită doar de Statele Unite. Aproape 4,7 milioane de brazilieni au fost infectaţi cu SARS-CoV-2.

Statul Rio ocupă locul al doilea în topul celor mai afectate state federale din Brazilia de această pandemie, după Sao Paulo. Carnavalul de la Sao Paulo din 2021 a fost amânat sine die încă din data de 24 iulie, inclusiv defilările stradale.

Vezi aici cum a fost ediția 2020 a Carnavalului de la Rio

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock