Carti de citit recomandate de vedete

Pentru ca se apropie vacanta de iarna si avem mai mult timp liber, ne-am gandit sa va oferim o lista cu carti care merita citite. Si pentru a va convinge pe deplin, lista nu am intocmit-o noi, ci chiar vedetele noastre, care ne-au recomandat cartile lor preferate, carti care lor le-au schimbat viziunea, modul de a gandi si, implicit, si viata. Lectura placuta!

Malvina Cservenschi, designer bijuterii: “Acum citesc o carte, impreuna cu fetita de care am grija, care se numeste <Intrebari mici pentru oameni mari>. Sunt intrebari care ne veneau si noua in minte atunci cand eram mici, de exemplu cum se rotesc palnetele, cate oase are corpul omenesc sau cum zboara avioanele, la care raspund insa oamenii mari.

Anca Lungu, prezentator tv: “Una dintre cartile mele preferate este <Maestrul si margareta>, scrisa de Mihail Bulgakov. Este o carte minunata care merita citita, mai mult nu va spun.

Amalia Nastase, vedeta tv: “Carte care mie mi-a schimbat viata se numeste <Sort out your brain> si este vorba despre creierul nostru, cum actioneaza el si cum suntem noi tot timpul in antiteza cu creierul. Noi ii transmitem tot felul de convingeri negative cu care el lucreaza pentru ca altfel nu stie ce sa faca. Este o carte pe care o recomand tuturor pentru ca le va schimba modul de perceptive asupra vietii.

Laura Cosoi, actrita: “Acum citesc <Viata unui barbat necunoscut>, o carte foarte interesanta pe care o recomand.

Andi Moisescu, prezentator tv: “Recomand carti in general si, sincer sa fiu, este foarte putin important titlul. Insa, recomand carti scrise si nu carti digitale. Cred ca are un rol extrem de important emotia pe care ti-o ofera mirosul hartiei tiparite si, de asemenea, cred ca cel mai frumos cadou pe care-l poti face cuiva este o carte.

Sonia Argint Ionescu, prezentator tv: “Ultima carte pe care am citito- este <Viata alaturi de Picasso>, este o carte scrisa de una dintre sotiile lui si este foarte frumoasa pentru ca reda atmosfera sudului Frantei. Eu am citit-o in germana si m-am regasit in ea din multe privinte, cumva si eu am fost acolo, pe urmele lui.

Jojo, artist: “O carte care mie mi-a schimbat viata este <Despre frumusetea uitata a vietii>, scrisa de Andrei Plesu. Este superba si-ti schimba putin optica asupra unor anumite lucruri din viata.

Carmen Negoita, fashion blogger: “Am terminat de curand de citit o carte scrisa de Karim Rashid intitulata <Design yourself>. Este o carte despre viata si despre cum sa facem sa ne imbunatatim viata.

Andreea Ibacka, actrita: “Am multe carti preferate, insa <Rosu si Negru> de Stendhal este o carte care pe mine m-a impresionat foarte mult.

Daca ai scrie o carte autobiografica, ce titlu ar avea?

Desi este greu sa cuprinzi intr-un titlu o intreaga poveste de viata, noi am vrut sa punem la incercare imaginatia vedetelor noastre si le-am intrebat ce nume ar primi o carte care ar descrie cu lux de amanunte trairile lor de pana acum. Iata raspunsurile!

Jojo, actrita: “Uau ce intrebare buna! Cred ca i-as pune titlul <Zambeste!>.

Laura Cosoi, actrita: “Cred ca s-ar numi simplu <Laura>.

Andreea Ibacka, actrita: “Nu cred ca viata mea chiar merita sa ajunga un subiect pentru o carte, dar cred ca as intitule-o <Mereu in viteza>.

Text: Madalina Manole