Castigatorii Concursului de Desene si Afise pe tema Drepturile Copilului

-0a236882In perioada noiembrie – decembrie 2011, Federatia Organizatiilor  Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a organizat un Concurs de Desene si Afise pe tema Drepturile Copilului,  adresat copiilor. Concursul de Desene si Afise reprezinta o modalitate de a recompensa actorii principali ai acestui program, copiii, si totodata o modalitate de a valorifica potentialul creativ al fiecarui copil.

Acest concurs are drept scop cresterea vizibilitatii implicarii societatii in respectarea, promovarea si apararea drepturilor copiilor, participarea si exprimarea opiniei acestora fiind incurajate prin intermediul acestui concurs.

Rezultatele concursului au fost facute publice in timpul Galei de Decernare a Premiilor pentru Concursul de Desene si Afise care a avut loc pe data de 5 decembrie 2011 la Teatrul de Comedie.

Peste 300 de copii au primit cadouri: copii din scoli, din centre de plasament, copii hipoacuzici, copii din scoli si licee private. Este un festival al integrarii si al respectarii drepturilor pentru copii de diferite etnii si conditii sociale.

Evenimentul, prezentat de Andreea Ibacka, a inclus mai multe momente artistice: premiera piesei de teatru “Pentru Cucerirea Drepturilor Noastre”, piesa scrisa si jucata de copii si tineri, imnul integrarii sociale. Juriul a fost compus din reprezentanti ai ONG- urilor care militeaza pentru drepturile copilului, profesori si elevi de la liceele de arta si reprezentanti ai ambasadelor implicate in proiect. Presedintele juriului a fost artista Alexandrina Hristov.

Festivalul Drepturile Copilului are drept scop cresterea vizibilitatii implicarii persoanelor din diferite domenii (educatie, sanatate, protectie sociala, arta, cultura, mass-media, societate civila sau institutii publice etc.) in respectarea, promovarea si apararea drepturilor copiilor.

Text: Alexandra Lupu