Cat dureaza dragostea?

shutterstock 23690398Dragostea exista, asta am observat, este prezenta in viata fiecaruia dintre noi indiferent de forma ei, fie ca este dragoste pentru parinti, pentru animale, pentru haine spre exemplu, dar mai exista si iubirea pentru partenerul din viata noastra. Acest sentiment este intens si profund. El ne schimba intreaga traiectorie si intregul curs al evenimentelor de zi cu zi, este un sentiment frumos ce poate tine o eternitate… sau nu.

Cat dureaza acest sentiment? Bineinteles ca acest lucru nu il putem descoperi prea curand. Se spune ca dragostea dureaza trei ani, dupa care, ori sentimentele se sting, ori apare obisnuinta iar intensitatea piere. Acest lucru nu a fost tocmai demonstrat, chiar daca unele cupluri se despart dupa o perioada de trei ani si par sa confirme aceasta ipoteza.

Intr-o relatie, sunt momente si momente, bune si rele, pe care, daca va doriti, le depasiti cu usurinta, iar daca nu, dati vina pe soarta si faceti afirmatii de genul: “Asa a fost sa fie, nu suntem sortiti sa ramanem impreuna” sau “Poate ca nu sunt eu cel ce trebuie sa fie al tau”.

Mai sunt idei preconcepute conform carora exista praguri intr-o relatie, la trei sau la sapte ani. Ce putem intelege din asta? Nu stiu daca trebuie sa le consideram chiar praguri ale relatiei, pe care nu le putem depasi si nu ne ramane decat sa rupem orice legatura.

Aceste “praguri”, sau cum vreti sa le numiti, in relatia voastra exista in orice relatie – sunt momente in care anumite lucruri trebuie spuse si rezolvate, anumite aspecte lamurite si acceptate pentru a putea merge mai departe.

Auzim des frazele: “Vreau si eu o iubire ca in filme” sau “Vreau si eu ca povestea mea sa fie ca un basm cu un happy-end”. Foarte frumos, dar lucrurile acestea nu sunt imposibil de obtinut, sunt firesti si vin de la sine atat timp cat te simti iubita si protejata in propria relatie si atat cat si cel de langa tine este pe deplin implinit si fericit. Scenariile ti le faci singura si le urmezi dupa bunul plac in cursul vietii tale, nimic nu poate fi intamplator.

  • Are vreo importanta cuvantul “te iubesc”?!

“Te iubesc” reprezinta cuprinderea perfecta a tuturor sentimentelor frumoase ce iti inconjoara sufletul si amalgamul de clipe frumoase traite impreuna. Este un lucru frumos, cu o insemnatate mare, ce trebuie spus doar din suflet, atunci cand intr-adevar simti asta. Folosirea lui nu trebuie sa fie abuziva, intrucat, la un moment dat, vei fi nevoit/a sa demonstrezi acest lucru, iar daca nu vei fi in stare, acest lucru nu poate duce decat la un esec in intreaga relatie.

Tu esti in masura sa decizi daca exista dragoste in viata ta si tot tu poti s-o faci sa dureze mai mult sau mai putin, iar cursul firesc al zilei il poti schimba cu usurinta dupa bunul plac!

Text: Maria Camelia Diaconu