Cat platesc romanii pentru un city break si care sunt destinatiile preferate

foto-deschidere-praga-_resultCity break-urile in marile orase europene sunt tot mai cautate in aceasta toamna, potrivit agentiei de turism online Paravion. Datele arata ca romanii aloca pentru vacantele de weekend un buget mediu de 250 de euro de persoana, numarul pachetelor vandute la nivel local fiind in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut.

Praga, Roma, Milano, Amsterdam si Paris au atras cei mai multi romani amatori de city break-uri in sezonul de toamna. Aceste destinatii cumuleaza, in prezent, 60% din totalul pachetelor de acest tip vandute de agentia de turism amintita, lunile octombrie si noiembrie fiind preferate de turisti pentru vacantele de weekend.

Vanzarea de city break-uri a inceput sa creasca semnificativ de la sfarsitul lunii august, insa unii turisti si-au planificat concediile de toamna cu mult timp in avans, achizitionand pachete inca din primavara.

„Romanii sunt tot mai dornici sa descopere locuri cu o incarcatura culturala bogata. Inclinatia catre diversitate se reflecta si in topul destinatiilor de city break alese, care se schimba de la un sezon la altul. Astfel, daca in toamna anului trecut aveam o cerere crescuta pentru Viena, Istanbul, Varsovia sau Munchen, acum au aparut noi destinatii in clasament. Doar orasul Amsterdam a ramas in topul preferintelor turistilor romani si in acest an, ca si in 2015”, a declarat Remus Visan, Director General Paravion.Tinerii, interesati de Praga, Amsterdam si Barcelona

Bugetul mediu alocat de romanii care si-au programat city break-uri in aceasta toamna in Europa se ridica la 250 de euro de persoana si include bilet de avion dus-intors si doua nopti de cazare cu mic dejun, la hotel de 3 stele.

Pachetele turistice de weekend vandute in acest sezon au fost achizitionate preponderent de tineri cu varste pana in 35 de ani, iar destinatiile preferate toamna aceasta au fost, ca si anul trecut, Praga, Amsterdam si Barcelona. Pentru vizitarea lor, turistii au alocat, in medie, 300 de euro de persoana, cu 20% mai mult fata de 2015. Bugetul include biletul de avion dus-intors si cazare cu mic dejun pentru doua nopti, la hoteluri de 3 stele.barcelona_result

In schimb, seniorii reprezinta 20% din totalul clientilor Paravion amatori de city break-uri si au optat toamna aceasta, cu precadere, pentru destinatii ca Viena, Praga si Bruxelles. Bugetul mediu cheltuit de turistii cu varste de peste 50 ani se ridica, in medie, la 250 de euro de persoana, fata de 300 euro, in toamna lui 2015. Bugetul acopera biletul de avion dus-intors si doua nopti de cazare cu mic dejun, la un hotel de 3 stele. In ceea ce priveste destinatiile preferate de seniori, acestea sunt aproape aceleasi ca in 2015, singura noutate din top fiind capitala Belgiei, care a inlocuit orasul Munchen.

Text: Oana Baltoc