Catalin Botezatu va desemna cea mai frumoasa concurenta Miss Diaspora Models International

Catalin Botezatu 23Celebrul designer roman Catalin Botezatu a fost desemnat de americani sa aleaga doar o singura castigatoare dintre cele 20 de finaliste ale concursului Miss Diaspora Models International, ce va avea loc la Sibiu in data de 12 iulie 2013.

Datorita experientei de peste 30 de ani in sfera modellingului si a modei, Catalin Botezatu a fost cea mai buna alegere a organizatorilor americani pentru a le evalua pe cele 20 de modele intrate in marea finala a competitiei.

Prin urmare, designerul isi va face simtita prezenta la Sibiu unde le va cunoaste pe finaliste si unde va asista la spectacolul pus in scena in Piata Mare. Catalin, alaturi de ceilalti membri ai juriului au sarcina de a alege castigatorul competitiei. Pentru Miss Diaspora International Models, Catalin Botezatu va sosi in tara direct de la Saint Tropez, acolo unde urmeaza sa puna in scena un show de moda.

„Inca nu le-am cunoscut pe finalistele concursului, dar va fi suficient sa le urmaresc pe scena pentru a-mi da seama care are sanse sa primeasca marele titlu anul acesta. Am auzit de acest concurs de frumusete inca din 2008 de cand am participat pentru prima data la New York Couture Fashion Week. Am avut intre timp ocazia sa am in prezentarile mele foste concurente de la Miss Diaspora International Models. Sunt incantat ca acest eveniment ajunge in Romania, la Sibiu, orasul de care m-am indragostit si unde imi petrec sarbatorile de iarna, dar si multe weekenduri”, declara Catalin Botezatu.

Finalistele vor intra intr-un cantonament de pregatire cu o saptamana inaintea finalei si, timp de 14 zile, din momentul sosirii la aeroport si pana la finalul evenimentului, frumoasele modele vor fi insotite de cameramani. Inregistrarile surprinse pe toata durata evenimentului vor fi incluse intr-un documentar ce va putea fi urmarit ulterior de telespectatori din intreaga lume. Mai mult de atat, Miss Diaspora Models Calendar, o publicatie care va fi promovata in tarile de origine ale participantelor, va cuprinde fotografii realizate atat in fata, cat si in interiorul celor mai reprezentative locuri cu potential turistic din Sibiu.

Astfel, proiectul va promova Romania, si Sibiul in mod special, ca destinatie turistica si culturala la nivel international in Statele Unite ale Americii si in toate tarile ale caror reprezentante intra in competitie. Miss Diaspora International Models este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Text: Andreea Popescu