Cateva kilograme in plus, secretul unei vieti mai lungi?

shutterstock_49664611De cand lumea si Pamantul, toate doamnele si domnisoarele isi doresc sa slabeasca pentru a arata bine. Si daca dupa sarbatori toata lumea si-a propus sa slabeasca, ei bine, eu zic sa va mai ganditi putin, sa nu luati o decizie pripita. Cercetatorii americani au descoperit ca, avand cateva kilograme in plus, acest lucru nu va dauna nimanui, din contra, reprezinta cheia pentru o viata mai lunga.

O sa va intrebati probabil cum este posibil asa ceva. In urma unei analize vaste publicata in Jurnalul asociatiei medicale americane, cateva kilograme in plus furnizeaza rezerve de energie suplimentara pentru a lupta impotriva posibilelor maladii. Si daca vreti sa stiti concret cam despre cate kilograme este vorba, o persoana cu o inaltime de 1,65 m ar putea avea o greutate cuprinsa intre 68 si 81 de kilograme.

O persoana cu un indice de masa corporala situat intre 25 si 30 (si nu superior deoarece devine periculos pentru sanatate aparand riscul de diabet, hipertensiune, cancer etc.) prezinta un risc de deces cu 6% mai mic. Atentie insa, asta nu inseamna ca trebuie sa ignorati alimentele pe care le consumati pentru ca puteti deveni obezi!

 

Text: Ruxandra Raica