Catinca Roman: “Calina a mostenit de la mine diplomatia si de la mama temperamentul activ”

catincaFemeile din familia Roman sunt recunoscute pentru independenta lor. Catinca este o mama-model, Oana este o femeie de afaceri respectata, iar Mioara Roman a dovedit un caracter de fier in urma separarii de Petre Roman. Toate sunt exemple de femei moderne, care isi pun amprenta pozitiv asupra Calinei, mezina familiei.

 

TONICA: Care este cel mai important sfat de beauty pe care l-ai primit de la mama ta si pe care doresti sa il urmeze si Calina?

Catinca Roman: Cel mai important sfat de beauty pe care mi l-a dat mama a fost sa ma demachiez in fiecare seara si sa ma dau zilnic cu crema hidratanta. La fel o sfatuiesc si eu pe fiica mea.

 

T: Esti o mama autoritara sau esti cea mai buna prietena a fiicei tale?

C. R.: Ca mama singura, am fost nevoita sa fiu un pic din amandoua. Fiind numai noi doua, a trebuit sa ma impun cumva, dar cred ca orice conflict se poate rezolva cu discutii deschise.

 

T: Ai ales deja un drum pe care doresti sa il urmeze fiica ta sau independenta este cuvantul-cheie in relatia voastra?

C. R.: Nu am ales si nici nu o sa aleg eu pentru ea. Intai de toate, cred ca trebuie sa guste din fiecare, iar mai apoi sa isi dezvolte adevarata personalitate.

 

T: Primesti sfaturi de la fiica ta?

C. R.: Primesc intr-adevar sfaturi de la fiica mea si nu numai in ceea ce priveste vestimentatia, ci pe toate planurile. Trebuie sa va marturisesc ca fiica mea este foarte diplomata, analizeaza, face strategii si ataca problema exact in punctele esentiale.

 

T: Ce preferati sa faceti atunci cand sunteti doar voi patru: fiicele, bunica si nepoata?

C. R.: Cand suntem toate patru ne uitam la filme, iesim sa mancam, iar pentru mine si Calina a devenit un obicei mersul la cinema. In ultima vreme am inceput sa iesim si la teatru sau la opera, asta pentru a-i cultiva simtul artistic.

 

T: Cum erai tu la varsta Calinei?

C. R.: Eram mult mai introvertita si tare mult ma bucura faptul ca ea este total diferita.

 

T: Ai incercat sa ii induci Calinei un regim alimentar sanatos sau are voie uneori si la junk-food?

C. R.: Cred ca foarte important in aceasta privinta a fost faptul ca, inca de cand avea cateva luni si pana la 5 ani, am ascultat sfaturile neonatologului si am hranit-o cum mi-a recomandat el, iar acum culeg roadele, pentru ca fiica mea nu e atrasa deloc de junk-food sau de dulciuri. Evident, pentru cei de varsta ei, iesitul in oras la fast-food este un mod de socializare si i-am dat voie, dar asta se intampla destul de rar.

 

T: Cu cine seamana mai mult Calina la caracter, cu bunica sau cu mama? Ce a mostenit de la fiecare?

C. R.: Cred ca seamana cu amandoua. In ciuda temperamentului vulcanic, Calina stie sa se stapaneasca si sa fie diplomata, iar cea din urma calitate cred ca a mostenit-o de la mine. Si de la mama a mostenit multe calitati, cum ar fi faptul ca este o persoana foarte activa, care realizeaza foarte multe lucruri in acelasi timp.

 

T: Calina este deja preocupata de fashion si cocheteaza cu modellingul, crezi ca isi va alege o cariera in domeniu?

C. R.: Cred ca partea cu modellingul o ia ca pe o joaca, un mod de a se amuza, ma indoiesc ca in acest moment o poate lua ca pe o atractie adevarata… Eu sunt foarte multumita de asta; prefer sa faca poze frumoase si sa ia legatura cu aceasta lume plina de creativitate, decat sa isi petreaca ore in sir in fata calculatorului.

 

T: Da-ne cateva insight-uri despre Calyana by Catinca Roman. Ce propui publicului prin aceasta colectie?

C. R.: Aceasta colectie reprezinta o calatorie prin toate capitalele modei. Culorile si combinatiile nonconformiste as putea spune ca stau la baza acestei colectii, iar hainele sunt deosebit de purtabile si se adreseaza femeilor intre 25-55 de ani, femei emancipate, care isi doresc sa fie in primul rand feminine. Veti regasi in aceasta colectie panglici, volane, imprimeuri si multe alte surprize.

 

T: Ti-ai crescut aproape singura fetita; ti-a fost greu sau a fost un motiv in plus pentru a deveni mai puternica?

C. R.: Nu mi-a fost deloc usor sa imi cresc fetita singura, dar pot spune cu mana pe inima ca asta m-a facut mai puternica. Faptul ca nu esti singur, ci ai langa tine un suflet pentru care trebuie sa lupti, cu siguranta te intareste.

 

Text: Andreea Dragan