Ce am invatat despre sex in anul 2012

shutterstock_69711058Anul 2012 este pe sfarsite si un an nou, plin de iubire si voie buna, ne asteapta. In ceea ce priveste sexul, acesta nu este mereu la fel. Conteaza persoana cu care ai contact sexual, conteaza mult si sentimentele, dar si puterea de atractie dintre voi.

Ce am invatat despre sex in anul ce se apropie de final cu pasi repezi?

 

1. Marimea penisului nu conteaza

Desi au existat intotdeauna discutii in randul femeilor si al barbatilor legate de importanta marimii penisului, se pare ca acum acest lucru nu mai prezinta o problema pentru barbati. Marimea penisului nu conteaza atunci cand vine vorba despre satisfacerea femeilor sau cel putin nu in cazul femeilor care nu au niciodata orgasm vaginal.

2. Somn in loc de sex sau somn dupa sex

Desi, intr-un anumit moment si o anumita perioada, femeile prefera sa doarma in loc sa faca sex, lucrurile nu stau intotdeauna asa. Se pare ca femeile care aleg somnul in defavoarea sexului se confrunta cu oboseala cronica. Prin urmare, un somn bun, la randul lui, face sexul mai placut.

 

3. Sexting in loc de preludiu

Fenomenul acesta de sex-texting este oarecum unul nou la noi in Romania. Daca unele femei prefera ca preludiul sa aiba loc sub forma unui mesaj, altele prefera ca preludiul sa aiba loc cu atingeri, mangaieri etc. Aici depinde de preferintele fiecaruia. Oricum ar fi, cert este ca noi, femeile, avem nevoie de un preludiu inainte de contactul sexual.

 

4. Sperma alunga depresia

Da, intr-adevar! Cercetatorii au descoperit ca femeile care se angajeaza in relatii sexuale neprotejate prezinta mai putine simptome depresive si o stare de spirit mult mai buna, comparativ cu femeile care fac sex protejat. Bineinteles, aceasta regula se aplica la persoanele care se cunosc foarte bine, si nu la cele care au un one stand night. Mai mult de atat, un nou studiu in domeniu a aratat ca sexul neprotejat si cel oral sunt bune pentru sanatatea femeilor si le fac sa se simta mai fericite.

 

5. Sexul neprotejat implica sentimente

Ei bine, acesta este un subiect destul de sensibil, dat fiind ca stim cu totii urmarile unui contact sexual neprotejat. Cu toate acestea, sexul neprotejat se afla in preferintele cuplurilor. Mai mult de atat, se pare ca aceasta forma de sex este practicata doar cand exista sentimente unul fata de celalalt. O alta ipoteza lansata de cercetatori este cea potrivit careia femeile care fac sex neprotejat sufera mai mult la despartirea de un partener cu care a avut o relatie de lunga durata si, de asemenea, isi cauta mult mai rapid un nou partener sexual.

 

Text: Andreea Popescu