Ce culoare de păr ți se potrivește în funcție de ten?

De multe ori ne vopsim pentru că ne place o culoare, fără să ne gândim dacă ni se potrivește sau nu. Iar apoi ne uităm în oglindă și ceva parcă nu ne place. Și asta pentru că nuanța tenului nu se armonizează cu cea a părului. Așa că ne-am gândit să facem un scurt inventar al tipurilor de ten și al nuanțelor de păr care li se potrivesc.

Farmaciştii Catena recomandă Şampoanele Bioclin,formulate cu ingrediente blânde care acţionează eficient împotriva mătreţii grase şi uscate, curăţă delicat scalpul şi părul.Află ce tip de piele ai că să vezi ce culoare de păr ți se potrivește !

În primul rând, trebuie să identifici tipul tău de ten. Are tonuri calde sau tonuri reci? Iată cum poți face acest lucru: după ce te demachiezi, ia câteva bucăți de hârtie în diverse culori și pune-le pe rând lângă fața ta în oglindă. Ai nevoie de următoarele culori: roșu, galben, verde, albastru și alb. Dacă roșul sau galbenul dau mai bine pe față ta, înseamnă că ai un ten în nuanțe calde, dacă în schimb se potrivește mai bine cu verde, albastru sau alb, vorbim despre un ten în tonuri reci.

O altă metodă prin care poți află ce tip de piele ai, este să te uiți la partea interioară a încheieturii mâinii în soare. Dacă venele care să întrevăd au tentă albastră, înseamnă că ai o piele în nuanțe reci, dacă au tentă verde, pielea ta are tonuri calde. Bineînțeles, nuanța pielii se poate schimba de la sezon la sezon în funcție de expunerea la soare.

Pielea măslinie are subtonuri de verde, prin urmare roșcatul este cea mai potrivită nuanță de păr pentru acest tip de ten. Fie că vorbim de roșcat pur, de blond roșcat sau de un maro roșcat.

Persoanele cu pielea mai închisă, dar cu subtonuri de roșu, ar trebui să încerce nuanțe reci de vopsea: roșcat cu tente mov, blond deschis și șaten. În general, pentru pielea mai închisă la culoare se potrivesc ori nuanțele foarte deschise, luminoase, ori cele foarte închise, este bine să evităm nuanțele medii.

În general, persoanele care s-au născut cu o piele cu subtonuri calde ar trebui să apeleze la culori calde de păr, la fel cum cele cu pielea în subtonuri reci, trebuie să apeleze la culori reci.

Tipuri de culori potrivite pentru pielea ta

Acum să luăm pe rând diversele nuanțe de blond, brunet, șaten și roșcat.

Blondul platinat, în stilul lui Gwen Stefani – se potrivește cu pielea foarte deschisă la culoare, albă. De asemenea, se poate alătură și unui ten mediu, cu subtonuri de galben.

Blondul deschis clasic, în nuanța mierii, se armonizează cel mai bine cu pielea deschisă la culoare cu subtonuri calde și cu ochii albaștri sau verzi.

Blondul caramel, mai închis, este potrivit cu pielea deschisă, cu tente rozalii (sau subtonuri de roșu).

Pentru o culoare uniformă, farmaciștii Catena recomandă vopseaua de păr Color&Soin care este ușor de aplicat și protejează firul de par în profunzime. Disponibilă într-o gamă variată de nuanțe, vopseaua Color&Soin asigură o colorare de durată, acoperind 100% firele albe încă de la prima aplicare!

Pentru persoanele care vor să se facă blonde și sunt brunete în mod natural, cu pielea mai închisă la culoare, precum Kim Kardashian, este recomandat să apeleze la un blond în degrade. Plecând de la rădăcini blond închis, chiar șaten, nuanța se deschide treptat ajungând blond deschis la vârfuri.

Castaniul este o nuanță potrivită pentru o piele deschisă la culoare, cu subtonuri reci și cu ochii căprui închis, albaștri sau negri.

Negrul rece, cu tente albastre, se potrivește celor cu pielea albă la culoare, cu ochii negri, maro închis, albastru-gri.

Pentru o persoană cu piele măslinie, nuanța recomandată de brunet este espresso.

Pe de altă parte, este bine de știut că stilul de vopsit ombre se potrivește atât persoanelor cu piele în tonuri reci, cât și în tonuri calde.

Foto: shutterstock