Ce filme si actori au castigat la Oscar?

Ce filme si actori au castigat la Oscar?Duminica noapte a avut loc a 84-a editie a Premiilor Oscar. Marele castigator al acestei editii a fost filmul The Artist (Artistul), un film frantuzesc mut si alb-negru. Multa lume nu se astepta ca aceasta productie sa reuseasca sa bata filmele hollywoodiene cu care a concurat, precum The Descendants sau Moneyball. Daca in ciuda scepticismului si a reticentei generale fata de filmele mute iti faci totusi curaj si te uiti la The Artist, vei intelege si de ce a castigat.

Filmul a primit premiul pentru cea mai buna pelicula, cea mai buna regie, cele mai bune costume si cea mai buna coloana sonora, iar actorul din rolul principal, francezul Jean Dujardin, a castigat Oscarul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, in fata unor actori mult mai cunoscuti precum George Clooney, Gary Oldman sau Brad Pitt.

Premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal a fost castigat de Meryl Streep pentru rolul lui Margaret Thatcher in filmul The Iron lady. Actrita a castigat pentru a treia oara in cariera sa premiul Oscar, concurand de data aceasta cu Michelle Williams, Viola Davis, Glenn Close si Rooney Mara. La categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar, premiul a fost castigat de Christopher Plummer (Beginners) care a intrat astfel in istorie ca fiind cel mai batran actor castigator al unui Oscar, la cei 82 de ani ai sai. Cea mai buna actrita intr-un rol secundar a fost desemnata Octavia Spencer pentru rolul din The Help, iar premiul pentru cel mai bun film de animatie a fost castigat de Rango. Filmul 3D Hugo, in regia lui Martin Scorsese, a castigat la randul sau 5 premii Oscar pentru sunet, efecte vizuale si cinematografie.

februarie 29th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate