Ce legatura exista intre transpiratie si frumusete?

Ce legatura exista intre transpiratie si  frumuseteTranspiratia si frumusetea sunt doua cuvinte aparent incompatibile, insa iata ca studiile vin sa contrazica acest fapt, ba mai mult, sustin ipoteza conform careia transpiratia ne… infrumuseteaza! Mai exact, cercetatorii de la Universitatea Eberhard Karls din Germania au descoperit ca intre sport, frumusete si sanatate exista o reala legatura.Transpiratia, un antibiotic natural

Stim deja ca sportul sculpteaza corpul, intareste sistemul osos si muscular, ajuta la eliminarea toxinelor si imbunatateste starea de spirit, insa iata ca studiile evidentiaza inca un avantaj important al exercitiului fizic in domeniul frumusetii. Transpiratia rezultata in urma efortului nu doar hidrateaza suplimentar pielea si o curata prin indepartarea celulelor moarte, ci contine si un antibiotic natural care distruge bacteriile de la suprafata sa si ajuta la anihilarea acneei. Astfel, persoanele care se confrunta cu aceasta afectiune dermatologica ar trebui sa inceapa de indata un program sustinut de exercitii fizice. Pe de alta parte, lipsa miscarii vine la pachet cu un flux limfatic incetinit, care este tradat de aparitia inesteticelor cearcane.

Odihna creste sex-appealul

In continuarea acestui studiu, cercetatorii de la Institutul Karolinska au publicat in British Medical Journal rezultatele legaturii dintre somn si sex-appeal. Plecand de la premisa ca somnul ne infrumuseteaza, acestia au concluzionat ca oamenii care dorm bine manifesta o putere de atractie mai mare, comparativ cu aceia care nu reusesc sa se odihneasca suficient.

Text: Madalina Manole