Ce mesaj ascunde ultima ținută a Primei Doamne?Broderia florală de pe ținuta de la concertul de inaugurare a primei doamne Jill Biden, aduce un omagiu subtil fiecărui stat și teritoriu american – în timp ce paltonul ei prezintă un citat ascuns de la Benjamin Franklin.

Jill Biden a adus un tribut subtil fiecărui stat și teritoriu american în timpul concertului virtual inaugural de miercuri seară cu ținuta personalizată a designerului uruguayan-american Gabriela Hearst.

Prima Doamnă, în vârstă de 69 de ani, a participat la inaugurarea soțului ei într-o rochie și un palton din tweed albastru- turcoaz, realizată de designerul din New York Alexandra O’Neill, fondatorul și directorul creativ al Markarian, dar ulterior s-a schimbat într-o ținută a brandului Hearst pentru festivitățile serii.

Broderia florală de pe ținuta doamnei Jill Biden, aduce un omagiu subtil fiecărui stat și teritoriu american – în timp ce haina ei prezintă un citat ascuns de la Benjamin Franklin.

Într-un comunicat de presă, brandul a dezvăluit că broderia florală de pe haina ivory și rochia asortată a doamnei Biden reprezentă „florile federale din fiecare stat și teritoriu al Statelor Unite ale Americii”.

Haina elegantă din cașmir cu parte suprapusă are o siluetă în linie A cu flori brodate la tiv care se ridică pe cusăturile laterale. Aceeași broderie decorează decolteul din organza de mătase și brațele rochiei asortate.

Dr. Biden a completat look-ul unic cu o mască de față asortată cu broderii similare și mănuși din piele în culaorea ivory.

Gabriela Hearst a împărtășit mai multe detalii despre design într-o postare pe Instagram, joi, a doua zi după inaugurare, inclusiv fotografii din prim-plan și videoclipuri ale pieselor remarcabile.

„Mesajul Unity este principala inspirație pentru crearea ținutei”, a scris Gabriela. „Unitatea crește forța și este necesară pentru drumul pe care am pornit.”

În timp ce focul de artificii scânteia peste Washington D.C., prima doamnă Dr. Jill Biden a fost alăturată de familia ei pentru sărbătorile de inaugurare.

Aceasta a fost o alegere atentă și prezicem că Gabriela Hearst ar putea deveni o alegere de designer pentru Jill în următorii ani.

Text: Iulia Mirică

Sursă foto: www.dailymail.co.uk