Ce reprezinta inselatul in zilele noastre?

shutterstock 51286690O aventura, un contact sexual cu o alta persoana decat partenerul de viata, iata echivalentul notiunii de inselat. Dar ce este inselatul cu adevarat in zilele noastre? Oare un add pe Facebook sau interactiunea cu persoane de sex opus pe diferite site-uri de socializare constituie inselat?

Nu conteaza de cat timp esti impreuna cu cineva, exista anumite aspecte in ceea ce priveste infidelitatea care trebuie discutate inca de la inceput. De exemplu, o discutie cu un prieten vechi pe o retea de socializare reprezinta un pas catre infidelitate? Sau un pranz luat cu o persoana de sex opus este ceva inacceptabil intr-o relatie? Chiar si cuplurile trecute de a doua tinerete, care sunt impreuna de o perioada foarte lunga de timp, au ajuns la concluzia ca limitele relatiei lor s-au schimbat, deoarece mass-media a creat noi probleme pe care, cu vreo zece ani in urma, nu credeau ca le vor avea.

  • Barbatii si femeile au idei diferite despre ceea ce reprezinta infidelitatea

Un studiu realizat pe un esantion de 8934 de barbati si femei din Marea Britanie a constatat ca 75% dintre barbati considera ca un contact sexual reprezinta notiunea de inselat doar in conditiile in care acesta implica si sentimente. Pentru barbati, notiunea de inselat este atunci cand acesta se imparte sentimental in doua parti. Un “one night stand” nu reprezinta pentru reprezentantii sexului tare inselat, chiar daca au aventuri cu mai multe femei. Cu toate acestea, femeile vad ca inselat dansul lasciv al partenerilor cu alte femei, flirtul, “one night stand” si chiar prietenia cu o alta femeie. Multe femei simt ca toate aceste lucruri enumerate mai sus reprezinta o tradare a increderii.

  • Facebook, mesaje, chat

Cu ajutorul retelelor de socializare, definitia notiunii de inselat s-a extins surprinzator. In timp ce unii parteneri considera ca aceste site-uri nu au cum sa duca la infidelitate, altii sunt la fel de convinsi ca acest lucru se va intampla la un moment dat. Tot mai multi barbati sterg conversatiile, mesajele si postarile dintr-o zi pentru ca partenerele lor de viata sa nu intre la banuieli. In timp ce 63% dintre barbati considera ca stergerea mesajelor nu reprezinta o reala problema, 83% dintre femei sunt de parere ca acest lucru duce la pierderea increderii in partenerul de viata. Intr-o clipa, pe site-urile de socializare, oamenii pot vedea daca cineva este casatorit sau nu, daca se afla intr-o relatie si cu cine. De aici si pana la un singur mesaj trimis de catre alte persoane nu este decat un pas. Acelasi singur pas care poate dauna vietii de cuplu.  

  • Comunicarea este solutia

Discuta cu partenerul de viata care sunt lucrurile care te pot duce cu gandul ca esti inselata. La fel si el trebuie sa iti faca anumite marturisiri. Este adevarat ca femeile si barbatii vad in mod diferit infidelitatea, dar chiar si asa, aceasta doare.

 

Text: Andreea Popescu