Ce semnifica anumite modele de tatuaj

shutterstock_6272266Daca pana nu de mult, tatuajele sau picturile pe corp erau purtate doar de persoanele cu un trecut intunecat, astazi, acestea reprezinta unul dintre cele mai la moda accesorii purtate atat de barbati, cat si de femei. Popularitatea tatuajelor s-a extins in intreaga lume, astfel incat pana si celebritatile au apelat la aceasta procedura.

Unele modele simbolizeaza credinta iar altele exprima un gand special sau o emotie. Acestea fiind spuse, tu stii ce semnificatie are tatuajul tau?

 

 Tatuajul Fluture

Fluturii sunt de obicei reprezentantii sexului frumos, acestia simbolizand transformarea sau puterea de a o lua de la inceput. Mai mult, evolutia unui fluture din omida reprezinta „inflorirea” unei femei, trecerea de la fata la femeie. Datorita procesului unic de transformare, artistii se pot juca cu culorile in realizarea modelului. In general, acest model poate fi realizat pe aproape orice parte a corpului, inclusiv pe omoplat, spate, brate, piept si glezna.

 

Tatuajul Cruce

Modelele de tatuaj ce ilustreaza “crucea” reprezinta simbolul universal recunoscut al crestinatatii. Crucea este formata din linia orizontala si cea verticala care reprezinta mama natura, respectiv tatal natura. Punctul de intersectie al celor doua linii semnifica sinteza dintre aceste doua principii (masculin si feminin), dar si armonia dintre spirit si materie. Acest model poate fi facut pe partea inferioara a spatelui, pe glezna, umeri si poate fi realizat la orice dimensiune si in orice culoare. Acest tatuaj transmite cel mai bine sentimentele si credinta unui om fata de Dumnezeu.

 

 

Tatuajul Dragon

Tatuajele care ilustreaza dragonii reprezinta persoanele ce detin un caracter puternic. Aceste modele sunt inspirate de unul dintre personajele cele mai agresive din folclor – dragonii. Puteti gasi o varietate de modele pentru aceasta arta de tatuaj. Tatuajele cu dragoni reprezinta modele diferite in functie de tara. De exemplu, modelele gasite in China sunt diferite fata de cele din Japonia, care sunt, la randul lor, diferite de cele gasite in tarile de est si de vest.

 

Tatuajul Stele

Pentru acest model de tatuaj opteaza in general femeile, din cauza temei simple pe care o reprezinta modelul. Acestea semnifica puritatea si dragostea. Exista un numar mare de modele, insa cel mai des utilizat este cel care o intruchipeaza pe Tinkerbell, celebra zana din desenele animate. Acest design poate fi creat in culori diferite, variand de la rosu, galben, portocaliu, violet, albastru, verde si pana la alb-negru.

 

Tatuajul Stele

Picturile pe corp care ilustreaza  stelele simbolizeaza ambitia, obiectivele, scopurile, iluminarea, stiinta si frumusetea. In general, acest model este realizat atunci cand o persoana vrea sa marcheze un nou inceput, sau sa-si atinga un tel sau sa realizeze un lucru care la inceput parea greu de realizat. Tatuajele cu stele cazatoare arata superb si sunt perfecte pentru a sublinia importanta vremurilor de altadata.

 

Text: Andreea Popescu