Ce trebuie sa urmarim cand alegem laptele de corp potrivit

shutterstock_9626095In sezonul rece, mai ales din cauza frigului, a temperaturilor scazute si a hainelor groase, pielea are tendinta de a se usca, de a se crapa, de fapt apare efectul pielii de sarpe. Chiar daca pielea nu este expusa la fel de mult precum in sezonul cald, asta nu inseamna ca trebuie sa o neglijam, tocmai de aceea, dupa fiecare dus sau baie, trebuie sa invatam sa o hidratam corespunzator.

De preferat este laptele de corp cu o textura fluida care poate fi aplicat cu usurinta. In plus, laptele de corp trebuie sa contina o cantitate suficienta de acizi grasi proveniti din uleiuri vegetale, sa limiteze deshidratarea si sa fie usor absorbit de catre piele.

 

Piele supla

Un lapte de corp potrivit trebuie sa contina agenti nutritivi care provin din uleiurile vegetale nesaturate precum uleiul de migdale dulci, uleiul de nuci, de masline, de jojoba etc. care au efect protector. In plus, nu trebuie sa uitam nici de componentele hidratante precum glicerina care retin apa la suprafata pielii. Pentru o hidratare intensiva, acidul lactic si ureea calmeaza pielea iritata, la fel si extractele din plante (ovaz), vitamina E este un agent reparator foarte bun, iar produsele pe baza de miere sunt si ele recomandate.

 

Conservanti si parfum

De obicei, astfel de produse contin parabeni, care nu sunt insa foarte buni pentru piele, dar ei sunt utilizati pentru ca formulele sa poata fi folosite pentru o perioada cat mai lunga de timp. Astazi exista foarte multe produse naturale care le inlocuiesc cu succes pe cele care contin substante sintetice. De asemenea, de preferat este sa alegeti un lapte de corp fara parfum sau care sa contina o cantitate foarte mica, deoarece, cand vorbim despre parfum, vorbim despre molecule sintetice care pot provoca alergii.

 

Atentie!

Atunci cand incercati sa va alegeti laptele de corp, trebuie sa fiti atente si la anumite ingrediente precum uleiul de palmier care nu este deloc ecologic si care nu are niciun efect asupra pielii. Atentie si la unele substante emulgatoare (au rol de a favoriza emulsionarea actionand ca stabilizatori) care pot fi toxice si pot dauna pe termen lung. Indiferent ca pielea este normala, grasa sau uscata, continutul de apa nu este diferit, ci este impartit diferit la suprafata sau mai in profunzime. Daca veti aplica in mod regulat un lapte de corp de buna calitate, veti mentine pielea la nivelul de hidratare indicat, iar consumand o cantitate suficienta de apa veti preveni deshidratarea pielii.

 

Formula perfecta

Un lapte de corp nu trebuie sa fie lipicios dupa utilizare  pentru a nu lasa urme pe haine, trebuie sa dureze pana la urmatoarea aplicare, 8 ore este perfect, daca aplicam laptele dimineata si seara. El trebuie sa hidrateze in profunzime, sa contina lipide. Inainte de a-l cumpara, il puteti testa pentru a-i simti textura si a va da seama cat de repede intra in piele. Asadar, in perioada rece a anului, cautati sa aveti cat mai multa grija de piele, de aspectul si textura ei.

 

Text: Ruxandra Raica