Ceasul de mana, intre lux si necesitate

Pe langa faptul ca masoara timpul si impune programul, ceasul de mana are marea calitate de a se putea transforma oricand in bijuterie. Acesta devine un accesoriu indispensabil oricarei persoane si, in plus, tine pasul cu moda. Care sunt tendintele in materie de ceasuri si ce caracteristici trebuie sa analizati inainte de a va achizitiona un nou model, va invitam sa aflati de la Narcisa Vlad, director executiv al unui bine-cunoscut brand de ceasuri.Tonica TV: In zilele noastre, ceasul de mana se incadreaza in sfera bijuteriilor de lux sau este privit in continuare ca o necesitate?

Narcisa Vlad: Inca din cele mai vechi timpuri, ceasul era privit ca o necesitate, insa astazi clar ceasul este o bijuterie. Acesta trebuie sa ne defineasca, sa fie pe stilul nostru si in acord cu personalitatea noastra.

Tonica TV: Ce dicteaza trendul actual in materie de ceasuri? Cam ce model ar trebui sa ne alegem pentru a fi la moda?

Narcisa Vlad: Trendul actual este unul de personalizare. Anul acesta se poarta aurul roz, iar ceasul alb si cel negru vor ramane mereu in tendinte. De asemenea, ceasul marin este in voga in aceasta vara, insa cu conditia de a fi personalizat. As vrea sa propun doamnelor si domnilor mai nonconformisti ceasurile cu fazele lunii. Acestea, pe langa calitatea de a fi purtate in cuplu, au si capacitatea de a se alinia cu astrele.

Tonica TV: Care ar fi criteriile pe baza carora ar trebui sa ne alegem un ceas?

Narcisa Vlad: Calitatea, precizia si designul, acestea ar fi cele mai importante criterii.

Tonica TV: Ce inseamna un ceas de calitate?

Narcisa Vlad: Calitatea se traduce prin traditie, iar cand vorbim de traditie, vorbim de Swiss made. Totodata, precizia ceasului elvetian este una definitorie.

Tonica TV: Cu ce ne recomanzi sa asortam ceasul de mana?

Narcisa Vlad: Ceasul trebuie sa fie asortat cu personalitatea si trebuie accesorizat zilnic stilului vestimentar. Daca vorbim de ceasuri barbatesti, atunci ceasul unui domn trebuie sa fie clar cel mai important accesoriu al sau. Brandul nostru are la baza doua patente prin care doamnele isi pot personaliza orice ceas. Primul presupune schimbarea discului si astfel ceasul este complet transformat, iar al doilea si, totodata, cel mai important, pentru care am primit si premiul in inovatie la nivel mondial in orologie, este sistemul tibar. Astfel, cureaua normala a ceasului poate fi oricand schimbata de doamne cu un sistem de bratari.

Tonica TV: Cum se pastreaza si se intretine in mod corect un ceas de mana?

Narcisa Vlad: Un ceas se pastreaza singur daca este de calitate, insa, bineinteles, nu trebuie ignorate recomandarile standard legate de socuri si de utilizarea defectuoasa.

Text: Madalina Manole