Cele mai bune parfumuri ale tuturor timpurilor

parfumuriGăsirea unui parfum emblematic poate fi un proces care durează ani de zile. Este cunoscut faptul că fiecare parfum are un miros unic pentru cel care îl poartă. Şi atunci cum ştii care este cel mai bun parfum.10 arome de neuitat

Un bun punct de plecare pentru această clasificare este reprezentat de unele dintre cele mai bine vândute și cele mai iconice parfumuri din toate timpurile. De la cele care au trecut testul timpului până la favoritele mai recente. Iată conform Harpers Bazaar  parfumurile care și-au câștigat pentru totdeauna un loc în preferinţele noastre – fie că preferați parfumurile florale, un clasic patentat precum Chanel No. 5, sau ceva cu totul diferit.

BEST FRUITY PERFUME Miss Dior Eau de Parfum de la Dior

Parfumurile Dior sunt atât de iconice, încât au inspirat chiar și un film documentar. Acest clasic modern are cu adevărat câte puțin din toate: portocale roşii și mandarine suculente, crin proaspăt și mireasma cu note telurice a florii de patchouli.

BEST NOT-TOO-SWEET PERFUME Chance Eau de Parfum Spray de la Chanel

Chance a fost lansat în 2002 și, de atunci, a fost în topul vânzărilor. Cu note de bază florale de iris și iasomie, completate de vanilie dulce și mosc alb – în plus, piperul roz adaugă o notă condimentată surprinzătoare.

BEST LUXURY PERFUME Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum de la Maison Francis Kurkdjian

Creat ca o colaborare între parfumier și Baccarat pentru a sărbători cea de-a 250-a aniversare a producătorului de cristal, acest parfum popular este, în fapt o capodoperă. O combinație de note lemnoase, chihlimbar, iasomie și alte flori, este sofisticat și niciodată copleșitor.

 

BEST FALL PERFUME Black Opium Eau de Parfum Spray de la Yves Saint Laurent

Cafeaua bogată și vanilia creează o bază dulce și caldă, în timp ce notele florale de mijloc vin să adauge o notă de lejeritate. Este excelent în timpul lunilor mai reci, dar poate fi purtat pe tot parcursul anului, dacă doriți.

BEST GENDERLESS PERFUME Santal 33 Eau de Parfum de la Le Labo

Acest parfum misterios a declanşat una dintre cele mai mari nebunii din ultimul deceniu, și pe bună dreptate: este moscat, picant și cu o notă de … afumat! (dar nu foarte evidentă), iar faptul că este unisex îl face ideal pentru a fi folosit în cuplu.

MOST ENDURING PERFUME Chanel N°5 Eau de Parfum Spray de la Chanel

Sărbătorind cea de-a 100-a aniversare în 2021, Chanel No. 5 este probabil cel mai faimos parfum din toate timpurile.Cu note de bază puternice de trandafir de mai și iasomie, a fost primul parfum care a fost stratificat cu aldehide, o practică acum obișnuită care face parrfuumul mai volatil. Inovator atunci, emblematic acum!

BEST AFFORDABLE PERFUME Glossier You de la Glossier

Denumit You ca o aluzie la capacitatea parfumului de a mirosi diferit pe fiecare purtător, acest amestec floral de iris, piper roz picant și semințe de nalbă moscată a devenit un succes instantaneu pentru Glossier și rămâne singurul parfum al brandului.

BEST FIRST FRAGRANCE Daisy Eau de Toilette de la Marc Jacobs Fragrances

Sticla decorată cu margarete a devenit instantaneu o senzație, dar și ceea ce se află în interior este fabulos. Cu note de căpșuni, lemn de santal și iasomie, Daisy este unparfum floral ușor care a devenit un adevărat ritual pentru adolescenţii îndrăgostiţi.

BEST FLORAL PERFUME Flowerbomb Eau de Parfum de la Viktor & Rolf

După cum sugerează și numele, acest favorit de la Viktor & Rolf este profund floral datorită iasomiei și trandafirului proaspăt, în timp ce notele de vanilie și patchouli adaugă căldură și rafinament.

BEST PACKAGING Angel Natural Refillable Spray de la Mugler

Nu știm ce este mai ușor de recunoscut: sticla în formă de stea sau parfumul din interior. Angel are o bază de patchouli și note de vârf fructate de bergamotă, și este stratificat cu praline dulci și vanilie – dar cumva nu miroase niciodată prea dulce.

Cristina Dudău

Foto Shutterstock