Cele mai bune remedii pentru arsurile solare

Arsurile solare sunt inevitabile în timpul verii. Cunoașteți foarte bine sentimentul – senzație de arsură, mâncărime, roșeață, durere la atingere. Ce puteți face pentru a elimina disconfortul și trata arsurile solare? 

Deși poate părea o condiție temporară, arsurile solare – un rezultat al expunerii prelungite a pielii la razele ultraviolete (UV) ale soarelui – pot provoca leziuni pe termen lung. Pentru a ajuta la vindecarea și calmarea pielii cu probleme, este important să începeți tratarea arsurilor solare imediat ce acestea apar:

  • primul pas este să nu vă mai expuneți la soare, să va adăpostiți la umbră sau în locuri răcoroase;
  • faceți băi sau dușuri cu apă rece pentru a ușura durerea. Apoi aplicați o cremă hidratantă pentru a îngriji pielea și ameliora senzația de arsură;
  • utilizați un produs cosmetic cu pantenol sau aloe vera pentru a ajuta la calmarea pielii arse. Aveți grijă să nu utilizați produse care pot irita pielea sau pot provoca reacții alergice;
  • în funcție de situație puteți lua un antiinflamator pentru a ajuta la reducerea disconfortului și a zonelor inflamate;
  • consumați multă apă pentru a preveni deshidratarea și pentru a ajuta la vindecarea arsurilor solare;
  • în cazul în care pielea prezintă blistere, nu încercați să le spargeți. Acestea sunt un semnal că organismul protejează pielea împotriva infecțiilor și ajută în procesul de vindecare.

Pantenolul – ingredientul minune împotriva arsurilor solare 

Pantenolul este un tratament de prim-ajutor eficient pentru arsurile solare ușoare până la moderate. Acționează imediat pentru a ameliora senzația de durere și menține hidratată zona afectată pentru a ajuta în procesul de vindecare.

Pantenolul face parte din grupa vitaminelor B, un element esențial pentru organism, care odată ce pătrunde în piele se transformă rapid în acid pantotenic, cu rol important în activitatea celulelor și țesuturilor. Prin aplicarea pe piele a produselor ce conțin pantenol se stimulează sinteza keratinocitelor, favorizând vindecarea leziunilor și accelerarea regenerării pielii. În plus, crește nivelul de hidratare și are efect antiinflamator.    

Beneficii:

  • antiinflamator, calmează pielea afectată de iritații, mâncărimi sau arsuri;
  • cicatrizant, promovează epitelizarea și repararea leziunilor;
  • hidratant, menține hidratarea pielii, reduce procesul de deshidratare.

Raniseptol ARSURI spumă 150 ml – 10% pantenol pentru pielea iritată și înroșită

Produsele pe bază de  pantenol sunt agenți externi eficienți care promovează regenerarea țesuturilor deteriorate de factori termici și expunere la soare.

Raniseptol ARSURI spumă promovează regenerarea tisulară, are acțiune antiinflamatorie și menține structura normală a pielii. Componenta de bază a produsului este pantenolul, un ingredient ce se absoarbe în piele, transformându-se în acid pantotenic. Prin contactul cu pielea se stimulează sinteza keratinocitelor și a celulelor constitutive ale epidermei, acțiune ce aceelerează vindecarea și regenerarea pielii, crescând și nivelul de hidratare. Concentrația mare de substanță activă 10% pantenol îngrijește, calmează și hidratează pielea iritată și înroșită în urma expunerii excesive la soare sau solar.

Oriunde vă petreceți concediul de vară, asigurați-vă că aveți în bagaj și un produs care conține pantenol!