10 idei de tunsori scurte pentru femei în 2023

tunsori scurte pentru femei

Află care sunt tendințele din acest an în tunsori scurte pentru femei și cum poți alege coafura care să te definească.

De departe, trecerea spre o coafură scurtă este una dintre cele mai dificile decizii mai ales dacă părul lung a fost prezent mult timp. Dacă îți dorești o schimbare de look, înainte să treci la părul scurt, ar fi bine să aduni informațiile care vor fi reguli de bază pentru ști exact ce te așteaptă în privința alegerii, îngrijirii și tendințe în tunsori păr scurt.

Îți venim în sprijin cu toate aceste informații și îți prezentăm 10 idei de tunsori scurte pentru femei în 2023.2 lucruri de știut înainte să treci la tunsori pe păr scurt

Ca să nu te stăpânească regretul după ce te-ai tuns scurt este important să știi cum se îngrijește părul scurt pentru că e greșit să presupui că totul este mai simplu.

Iată câteva aspecte pe care să le iei în calcul înainte să treci la tunsori scurte pentru femei:

1.     Alege variante de tunsori păr scurt care ți se potrivesc

Stabilește care sunt motivele pentru care alegi tunsoarea scurtă, ce tip de păr ai și nevoile lui, apoi află ce este potrivit pentru fizionomia ta. Este important să îți placă rezultatul.

2.     Uscarea, aranjarea și întreținerea

Într-adevăr, uscarea se face mai repede, spălarea la fel, dar dacă l-ai spălat seara, usucă-l exact așa cum vrei să arate coafura ta. Altfel, dimineața o vei luat de la capăt.

Farmaciştii Catena recomandă Color&Soin, produse de calitate superioara, realizate cu extracte naturale cu puritate ridicata. Color&Soin respecta sanatatea parului si il ajuta sa isi pastreze frumusetea si stralucirea.

Ține cont și de producția de sebum, poate că nu este atât de vizibil în părul scurt, dar te va deranja iar spălatul des nu este o soluție.

Indiferent de ce tunsori de păr scurt vorbim, trebuie întreținute. Odată ce părul crește, forma se schimbă și greu îl vei aranja. Trebuie să-ți asumi că vei merge regulat la tuns.

În final, dacă știi că ai somnul agitat, în cazul unei tunsori păr scurt ai putea avea surprize dimineața (găuri în diferite zone sau locuri în care stă ridicat). Produsele de styling sunt nelipsite și ar fi bine să fie de calitate.

Farmacistii Catena recomanda produsele Genera pentru ingrijirea parului, sunt realizate pe baza unor cercetari indelungate pentru a oferi cea mai buna ingrijire posibila fiecarui tip de par.

10 idei de tunsori scurte pentru femei în 2023

Să nu crezi că tunsorile pe păr lung sau mediu sunt mai feminine, mai sexy pentru că sunt foarte multe tunsori scurte la femei absolut superbe.

Îți prezentăm mai jos 10 idei de tunsori pe păr scurt care să te inspire și de ce nu, să te consulți pe baza lor cu hairstylistul tău.

1.     Tunsoare Pixie scurt cu șuvițe (Long Blonde Pixie with Root Fade)

O tunsoare modernă, extrem de apreciată de femei în sezonul cald. Părul este tuns scurt la bază și pe ceafă iar în partea de sus sunt create șuvițe de diferite dimensiuni. În cazul acestei tunsori pe păr scurt cele mai multe femei aleg culoarea închisă la baza scalpului iar șuvițele de culori deschise pentru a crea un contrast.

2.     Tunsori păr scurt în straturi și unghiuri (Short Piece-y Cut with Angled Layers)

Aceste tunsori în multistrat sunt de un real impact și reușesc să întinerească. Părul este tuns până la nivelul gâtului, dar nu foarte scurt în spate iar piesa de rezistență este bretonul pe o parte.

3.     Tunsoare bob în straturi lungi cu Balayage (Balayage Bob with Swoopy Layers)

Acest tip de tunsori pe păr scurt este ideal în cazul părului subțire pentru că va crea volum. Părul este tuns în straturi lungi cu încheiere dreaptă la jumătatea gâtului. Iar pentru impact, Balayage este binevenit.

4.      Tunsoare bob în straturi de diferite dimensiuni (Bob with Layers)

Straturile inegale vor oferi acestei tunsori scurte pentru femei un aspect rebel și volum. Este o tunsoare potrivită pentru tot parcursul anului iar aranjarea lui este simplă: totul vine aleatoriu, nu trebuie să ai grija așezării exacte și poate fi asociat un Balayage.

5.     Tunsori bob pe păr scurt și drept (Short Straight Bob)

O coafură modernă care scoate din impas părul subțire. Acest tip de tunsori scurte la femei este adesea realizat cu o culoare mai închisă la nivelul scalpului și deschisă spre exterior tocmai pentru a crea adâncime.

6.     Tunsori scurte la femei din bob ondulat și ciufulit (Tousled Wavy Bob)

Aceste tunsori pe păr scurt atrag toate privirile, în special bobul ondulat. Pentru mai mult volum poate fi ciufulit. Capătă un aspect nearanjat, dar în același timp modern și sexy. Bobul până la nivelul bărbiei scoate în evidență chipul.

7.     Tunsoare pixie cu straturi și șuvițe subțiri (Tapered Pixie with Feathered Layers)

Este genul de tunsori scurte pentru care optează femeile cu păr subțire. Tunsoare scurtă în spate (zona gâtului) iar șuvițele vin în prelungirea părții superioare, mai lungi în față, eventual pe una dintre părți mai lungi pentru a forma un ușor breton. Coafura reușește să scoată în evidență trăsăturile feței și ale ochilor.

8.     Tunsori scurte, în straturi (Shaggy Layers)

Dacă în cazul bobului ondulat, în zona din spate părul este scurt, în cazul acestei tunsori pentru femei este vorba despre un bob tuns în straturi care coboară puțin mai jos de bărbie, până la baza gâtului chiar și în spate. Cu un aspect neuniform, poate fi asociat cu șuvițe ondulate, deschise la culoare.

9.     Tunsoare bob în straturi cu șuvițe pe blond (Shaggy White Blonde Bob)

Tunsoarea este un bob scurt, la nivelul bărbiei, în straturi cu șuvițe de diferite dimensiuni și într-o singură culoare, respectiv blond, dar potrivită și altei culori.

10. Tunsori scurte la femei, în două tonuri, scurt pe ceafă și bob ondulat (Two-Tone Curly Bob with Nape Undercut)

Zona cefei este tunsă scurt și de o nuanță mai închisă iar în partea superioară trece prin straturi la un bob care în partea din față ajunge până sub bărbie. Partea tunsorii de bob este de culoare deschisă pentru contrast și ondulată.

Acestea sunt câteva idei din categoria de tunsori scurte preferate de femei. Amintește-ți că tunsoarea trebuie să te reprezinte pentru că ești unică așa că, evită să porți tunsori pe păr scurt în funcție de ce au cele mai multe femei în jurul tău. Alege ce este în acord cu cine ești tu!

Foto Shutterstock