Cele mai importante reguli ale somnului de frumusete

decupat_somnul de frumuseteSomnul de frumusete este cel despre care se spune care iti restarteaza sistemul, cel care te pune pe picioare, care te poate ajuta sa te concentrezi mai bine si sa afisezi un look proaspat, energic. I se mai spune somn de amiaza, siesta, pui de somn. Insa aceasta siesta s-ar putea sa iti dea peste cap tot programul. Organismul este programat pentru un anumit numar de ore de somn, somnul din timpul noptii fiind cel mai important. Daca somnul din timpul zilei il saboteaza pe cel din timpul noptii, atunci rezultatul s-ar putea sa fie egal cu oboseala. Exista cateva reguli de aur ale somnului de frumusete pe care ar trebui sa le urmezi daca vrei ca acest obicei sa si functioneze.Dormi intre 20 si 40 de minute

Reprizele scurte de somn te pot pune pe picioare si iti pot da un alt tonus. Este foarte putin probabil ca ele sa interfereze cu somnul din timpul noptii. In plus, tenul ti se poate lumina. Poti sa tragi un pui de somn in timpul zilei, dar nu mai mult de 20-40 de minute, pentru ca somnul sa nu devina adanc. Astfel, iti poti incarca bateriile, pentru ca mai apoi sa iti reiei activitatile si sa fii in forma.

Dormi intr-un singur act

Daca ti se face somn de mai multe ori pe zi, nu inseamna ca de fiecare data trebuie sa te si culci. Dupa cum spuneam mai sus, somnul din timpul zilei, daca este prea lung sau prea des, poate afecta odihna din timpul noptii. In asemenea cazuri este foarte important sa discuti cu medicul specialist deoarece s-ar putea sa suferi de o tulburare precum apneea de somn care poate avea consecinte destul de grave daca este lasata netratata.

Alarma trebuie sa-ti devina prietena

Seteaza-ti alarma pentru a te putea trezi, mai ales daca stii ca ai probleme. Te vei putea relaxa si vei putea adormi mai repede daca nu esti foarte sigura pe tine si daca te temi ca nu cumva cele 20-40 de minute sa se transforme in 120-140 de minute. Nu trage puiul de somn in a doua parte a zilei, adica mai tarziu de ora 15:00, asta daca nu vrei ca noaptea sa numeri… oi.

Tine o evidenta

Poate ca ti se va parea ciudat, insa ar trebui sa tii un jurnal, o evidenta a orelor de somn. Daca vei fi foarte atenta la aceste aspecte, iti vei putea da seama daca atipitul pe timp de zi va afecta somnul din timpul noptii. Va fi greu sa-ti amintesti aceste detalii mai tarziu, insa este important sa identifici eventualele probleme din timp. Daca vei observa ca ai dificultati in ceea ce priveste somnul, daca nu poti adormi noaptea sau daca te trezesti prea devreme, incearca sa nu mai dormi dupa-amiaza macar o saptamana si observa schimbarile care intervin.

Atentie la starea pe care o ai dupa un pui de somn

Unii oameni se simt foarte rau daca dorm cateva minute pe timp de zi. Se pot simti mai obositi decat inainte, cu dureri de cap, stari de voma, mai ales daca sunt foarte obositi. Daca te numeri si tu printre aceste persoane, atunci cel mai bine ar fi sa renunti. Pentru a-ti reveni, incearca sa bei un pahar de apa rece, sa te plimbi, sa faci stretching sau orice alta activitate care va alunga somnul.

Beauty adviserii Catena recomanda produsele Vicky. Daca iti doresti sa-i oferi pielii tale o ingrijire adecvata, atunci cu siguranta vei fi incantata de crema de noapte cu efect de lifting Liftactiv Nuit de la Vicky! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Ruxandra Dumitrescu