Cele mai impresionante povesti de dragoste de la Hollywood (I)

-0a0a0a0a0asharon-tate-polanskiExista in lumea Cetatii filmului povesti de dragoste care au lasat muta de uimire intreaga lume si care merita sa fie transmise mai departe. Sa le aflam si noi!

Roman Polanski si Sharon Tate

Inainte de a fi regizorul certat cu legea care se refugiase in Franta pentru a scapa de acuzatiile de corupere sexuala a unor minore, Roman Polanski a fost un barbat indragostit.

Cum a inceput totul…

In 1965, Polanski a cunoscut-o pe tanara actrita Sharon Tate la Londra, dupa ce aceasta a venit la el pentru a discuta un rol in comedia-horror The Fearless Vampire Killers, regizata de Roman. Polanski a invitat-o la cina la el acasa, si-a pus o masca de Frankenstein si a scos un zgomot infricosator pentru a-i testa reactiile lui Sharon. Asa a decis ca ea este potrivita pentru rol, in timp ce concluzia tinerei actrite a fost ca Polanski e cel mai nebun om pe care l-a intalnit.

Curand, excentricitatea regizorului genial a cucerit-o pe Sharon, iar cei doi s-au indragostit nebuneste unul de altul. Sharon Tate spunea despre regizor ca este prima ei dragoste adevarata si il descria ca fiind puternic, adevarat, onest si de o vitalitate si o inteligenta care il faceau extrem de sexy. Cei doi formau un cuplu neconventional, dar foarte devotat. Si-au cumparat o casa pe plaja in Hollywood unde locuiau impreuna, iar Sharon traia o frumoasa poveste de dragoste fara sa fie nevoita sa renunte la a fi ea insasi, pentru ca alaturi de Roman Polanski avea parte de toata libertatea pe care si-o dorea. La inceputul anului 1968, cei doi au decis sa se casatoreasca, iar fericirea lor era evidenta. Cei doi se sprijineau reciproc in tot ceea ce faceau, iar Sharon il vizita des pe Polanski pe platourile de filmare. La scurt timp, Sharon a ramas gravida, iar aceasta veste i-a incantat atat de tare, incat abia daca mai vorbeau despre altceva.

… si cum s-a terminat

Cei doi au hotarat sa plece din Londra si sa se intoarca in America inainte de nasterea copilului. Sharon a plecat cu vaporul cu cateva zile mai devreme decat Polanski, pentru ca nu-si dorea sa calatoreasca cu avionul in a opta luna de sarcina. Polanski trebuia sa ajunga putin dupa ea in America si, pentru ca nu-si dorea sa o stie singura, a rugat cativa prieteni sa stea cu sotia sa la resedinta lor din Hollywood pana la intoarcerea sa. Doar ca regizorul avea sa nu-si mai vada sotia niciodata in viata. Pe 9 august 1969, Sharon Tate impreuna cu cei patru prieteni care ii tineau companie au fost omorati de o banda de adepti ai lui Charles Manson. Tate, care avea 26 de ani atunci, a fost injunghiata de 16 ori si si-a pierdut viata, impreuna cu copilul de 8 luni pe care il purta in pantece. E de prisos sa spunem ca Roman Polanski a fost devastat si ca intreaga lui viata a fost marcata de aceasta tragedie.

S-a refugiat in sex (in general cu minore), dupa cum chiar el a recunoscut, lucru care i-a adus mari probleme cu legea. In autobiografia sa, Polanski a recunoscut ca anii petrecuti cu Sharon au fost cei mai frumosi din viata sa si ca moartea sa l-a transformat dintr-un “om liber, ca o mare de asteptari si optimism”, intr-un “pesimist inveterat, cu o eterna insatisfactie fata de viata”.

Text: Bianca Badescu