Cele mai noi lansări ale marilor designeri

Deși luna februarie este cea mai scurtă lună a anului, nu lipsesc știrile și lansările interesante de modă. De la cele mai fancy articole vestimentare până la cea mai nouă geantă de mână de la YSL, săptămâna aceasta a oferit tendințe la modă, în timp util.În continuare cele mai noi colecții ale marilor designeri pentru anul acesta:

1.     Louis Vuitton lansează noi genți de primăvară

Cine: Louis Vuitton                                            

Ce: Gențile Cuisson și Rendez-Vous

Unde: în magazinele Louis Vuitton și pe louisvuitton.com, de la sfârșitul lunii

De ce: ca parte a colecției lor de primăvară-vară 2021, Louis Vuitton lansează două noi genți de mână marca Coussin și Rendez-Vous. Coussin este o geantă de piele relaxată, moale, cu monograma LV în relief. Culorile acestui sezon includ un verde saturat și un argintiu îndrăzneț, făcând declarații puternice care se potrivesc perfect cu viziunea de primăvară a lui Ghesqiuere. A doua ofertă, Rendez-Vous, capătă mai multă structură și prezintă o clapetă cu feronerie de culoare aurie. Ambele genți subliniază cureaua de lanț care a făcut parte din tendințele sezonului. Ambele sunt disponibile pentru precomandă acum.

Moștenire lui Tom

Cine: Tod

Ce: Moștenirea lui Tod

Unde: În timpul Săptămânii Modei din Londra

 De ce: Tod  recunoaște nevoia de a sprijini tineri designeri, din punct de vedere financiar și creativ, și lansează cea mai nouă inițiativă intitulată „Moștenirea lui Tod”. Lansat în timpul Săptămânii Modei din Londra, programul este creat împreună cu Central Saint Martins, Universitatea de Arte din Londra. Central Saint Martins a selectat 35 de tineri designeri din întreaga lume pentru a participa la această colaborare interesantă, cerându-le să reimagineze una sau mai multe dintre ținutele iconice ale lui Tod, inclusiv D Bag, Gommino și T Timeless. Aceștia au dat acestor tineri creatori libertate deplină pentru a deconstrui, reconstrui, rebroda, reimagina codurile caselor, împingând ideea că mințile creative trebuie încurajate la maximum, neînfrânate de îngrijorări financiare sau comerciale.

Designerul a fost asociat cu mentori de modă din întreaga lume, inclusiv Hamish Bowles, Sarah Mower, Simone Rocha și Carla Sozzani, îndrumând tânărul designer de tricotaje și artistul multidisciplinar Ranura Edirisinghe, a căror operă este prezentată aici.

Alexander McQueen în colaborare cu Vestiaire Collective

Cine: Alexander McQueen

Ce: parteneriat cu Vestiaire Collective

Unde: online la us.vestiairecollective.com

De ce: fanii Lee McQueen se bucură! Vestiaire Collective lansează noul său program, „Brand Approved”, debutând cu legendarul brand de modă Alexander McQueen. Această colaborare permite clienților McQueen să vândă înapoi piese de arhivă în schimbul unor credite care pot fi utilizate pentru achiziții la anumite magazine McQueen. Vestiaire va colabora îndeaproape cu marca și clienții săi pentru a autentifica piese și articole, cum ar fi o fusta iconică de tartan din show-ul de debut al FW06 „Widows of Culloden”, care va fi disponibilă pentru cumpărare de pe site-ul VC. Această colaborare s-a născut din dorința de a închide ciclul vicios al consumului de modă de lux și de a crea o experiență de modă mai circulară, durabilă și conectată. Așa cum Lee McQueen și-a propus să creeze haine de durată cu o carieră și un punct de vedere diferit de oricare alta, această nouă inițiativă urmărește să consolideze durabilitatea și sustenabilitatea pieselor bine realizate, atemporale, în care merită să investești.

Ganni continuă linia software

Cine: Ganni

Ce: Software Drop # 3

Unde: online la GANNI.com

De ce: Ganni își continuă linia de îmbrăcăminte de lounge durabilă cu cea de-a treia versiune, intitulată „Software”. Nu există actualizări iOS aici, ci doar piese moi și ușor de purtat. Cele 11 piese sunt realizate din materiale organice reciclate și nu compromit calitatea sau durabilitatea procesului.

Vans și ceremonia de deschidere

Cine: Vans

Ce: Colaborare cu ceremonia de deschidere

Unde: pe Vans.com, magazinele Vans, parteneri Vans retail

De ce: dacă ți-a lipsit activitatea creativă a cofondatorilor Humberto Leon și Carol Kim, ești binevenit în avans! Vans și OC s-au asociat din nou pentru prima lor colaborare care va fi lansată cu Vans la scară globală. Duo-ul creativ din spatele OC a reinventat clasicul Vans Authentic cu două modele noi, inclusiv un model leopard negru care a fost folosit și pentru piesele de gata-la-purtare. Echipa a apelat la fotograful chinez-malaysian Zhong Lin pentru a înregistra campania, surprinzând factorul rece care vine atât cu Vans, cât și cu ceremonia de deschidere.

Fendi lansează geanta Moonlight

Cine: Fendi

Ce: geanta Moonlight

Unde: buticurile Fendi din întreaga lume și pe Fendi.com

De ce: După lansarea genții Sunshine Shopper, Fendi își lansează celălalt stil Sunshine din colecția de primăvară vară 2021: geanta Moonlight. Denumită după forma lunară în semicerc, geanta are piele cusută manual, cu logo-ul FF semnat pe feroneria de aur. Geanta se deschide către un spațiu de depozitare amplu, căptușit cu piele de căprioară, cu sigla FENDI Roma, ștampilată la cald, sub clapetă. Geanta vine într-o varietate de culori, inclusiv minunatul portocaliu strălucitor prezentat aici, și poate fi purtat în mai multe moduri datorită curelei de umăr reglabile.

Text: Iulia Mirică

Foto: www.elle.com