Cele mai populare destinatii de schi cautate online de romani

shutterstock_313342211_resultRomanii au inceput sa se intereseze de ofertele turistice pentru schi inca din perioada verii, iar destinatiile preferate raman si anul acesta Austria si Bulgaria. Un studiu realizat de agentia de marketing online Today’s arata ca, in ultima saptamana din august, cautarile pentru cuvintele cheie „oferte schi Austria” s-au dublat fata de lunile de vara, iar in septembrie acestea au crescut cu peste 500%.

Tendinta de crestere a cautarilor pentru vacante la schi in statiunile din Austria se mentine toamna, iar varful este atins in decembrie si ianuarie, cand romanii iau decizia finala privind destinatia de concediu. Odata cu terminarea concediilor, spre sfarsitul lunii ianuarie, cautarile pe acest segment incep sa scada.

Un detaliu interesant care reiese din studiul Today’s este cel legat de interesul romanilor pentru ofertele la schi in Bulgaria. Tendinta in acest caz este complet diferita fata de Austria. Astfel, cautarile pentru sintagma „oferte schi Bulgaria” sunt mult mai numeroase in lunile de vara, adica in iunie, iulie si august. Spre exemplu, in luna iulie, cautarile au crescut cu 127% fata de luna mai. Acest lucru poate fi explicat prin decizia mai rapida de cumparare pe care o iau cei interesati de un concediu la schi in Bulgaria, care aleg din timp oferta dorita si astfel nu mai sunt interesati sa caute alte optiuni in lunile de toamna, explica expertii agentiei de marketing.Pregatiri pentru Revelion, din luna august

La finalul lunii august, incepe sa creasca si numarul cautarilor pentru cuvintele cheie „oferte Revelion”. In septembrie, numarul cautarilor se dubleaza fata de lunile de vara, iar apogeul este atins in decembrie, cand numarul creste cu 70% fata de septembrie. Prin urmare, decizia pentru alegerea vacantei de Revelion pare sa fie mai dificila si necesita mai multa informare online.

Text: Oana Baltoc