Cele mai potrivite tunsori si coafuri pentru fata patrata

coafuri-fata-patrataO fata patrata se defineste printr-o linie proeminenta a maxilarului care scoate foarte bine in evidenta trasaturile fetei si le inaspreste, tocmai de aceea trebuie sa iti alegi tunsoarea si coafura cu multa atentie pentru a-ti „indulci” lookul. Parul care acopera fata si bretonul nu prea se potrivesc fetelor patrate. Cum recunosti o fata patrata? De obicei, fruntea are aceeasi latime cu pometii, iar mandibula este foarte bine definita.Opteaza pentru un bob lung coafat natural

Data fiind forma fetei, coafura pe care o alegi nu trebuie sa fie niciodata dreapta in partea din fata. Indicat ar fi sa optezi pentru un bob mai lung in fata si apoi din ce in ce mai scurt in partea din spate. Lungimea trebuie sa depaseasca intotdeauna linia maxilarului pentru a nu accentua trasaturile. Poti opta pentru volum in varful capului. In acest fel, fata va capata un aspect alungit, si nu unul latit. Nu iti ascunde fata in spatele parului, coafeaza-l usor la varfuri cu o perie rotativa si pulverizeaza fixativ. Indicate sunt si tunsorile in scari, coafate lejer, fara a da insa volum in zona pometilor sau maxilarului.

Poti purta parul lung

Daca ai parul drept, atunci te poti considera o femeie norocoasa. Lasa-l sa creasca astfel incat lungimea lui sa depaseasca umerii pentru ca in acest mod nu se formeaza sectiuni care sa atraga atentia. Din contra, o astfel de coafura lumineaza fata. Daca parul este unul neascultator, atunci opteaza pentru produse de hairstyle care sa-l disciplineze. De asemenea, iti poti face o carare pe o parte. Chiar daca bretonul gros si drept nu este recomandat, iti poti face un breton lung, usor filat, dar nu mai lung de zona ochilor.

Parul cret si fata patrata

Parul cret lateste fata, tocmai de aceea el nu trebuie sa o acopere. Alege pentru el o lungime medie si tunde-l pe rotund. Usuca-l cu putina spuma modelatoare, iar daca mergi la o petrecere de tip cocktail, fa-ti un coc cu foarte mult volum in crestetul capului. Daca esti adepta coafurilor lejere, atunci fa-ti o carare pe o parte, pune-l pe bigudiuri si alege, din nou, volumul. Trebuie sa ai in vedere ca tunsorile geometrice si parul strans in coada de cal sunt coafuri care trebuie neaparat evitate.

Wavy look

La fel ca in cazul parului cret, buclele wavy distrag atentia de la dimensiunea mult prea pronuntata a barbiei. Daca ai parul lung, poti obtine acest look cu ajutorul unui spray special care exista pe piata. Dupa ce ai spalat parul, usuca-l putin, dupa care aplica spray-ul si prinde parul intr-un coc lejer la spate. Dormi asa si dimineata desfa-ti parul. Va capata un aspect ca si cum abia ai fi iesit din valurile marii.

Text: Ruxandra Dumitrescu