Cele mai puternice femei din lume

oprah-winfreyDesi cele mai multe topuri care vizeaza femeile se refera de obicei la aspectul fizic al acestora, exista si topuri in care nu mai conteaza cat de bine arati ca femeie sau cat de frumos te imbraci, ci cat de puternica esti, in functie de realizarile pe care le-ai avut pe plan profesional. Iar asta nu poate decat sa ne bucure. Cei de la revista Forbes au alcatuit de curand un clasament al celor mai puternice 100 de femei din lume.

Exemplul femeilor de succes, care au realizari importante si ale caror decizii influenteaza lumea, poate le va inspira si pe alte femei si fete sa-si stabileasca altfel prioritatile in viata, si in loc sa-si consume energia si timpul pentru a se transforma in accesoriul sclipitor perfect de la bratul unui barbat, sa-si doreasca sa devina femei puternice.

  • Femeile din politica – cele mai puternice din lume

1_angela-merPe locul 1 in topul Forbes este Angela Merkel (58 de ani), cancelarul Germaniei, femeia care atunci cand vorbeste, este ascultata nu doar de toata Europa, ci si de intreaga lume si este exemplul clar ca o femeie poate conduce chiar mai bine decat un barbat nu doar o companie, ci chiar o tara.

Imediat o urmeaza Hillary Clinton (64 de ani), secretar de stat al Americii. Fosta prima doamna a Statelor Unite a reusit sa iasa din umbra sotului sau dupa ce acesta si-a incheiat mandatul de presedinte, in ciuda faptului ca a trebuit sa indure multe opinii negative si ironii din partea presei, doar pentru faptul ca este femeie si ca a indraznit sa acceada la o pozitie la fel de inalta precum cea a sotului sau.

Pe locul 3 urmeaza o alta femeie-presedinte, Dilma Rousseff (64 ani), cea care se afla la carma Braziliei. Dilma este prima femeie care ocupa functia de presedinte al Braziliei, iar povestea sa este una foarte interesanta. In tinerete, Dilma facea parte din grupul socialist care lupta impotriva dictaturii militare din Brazilia, astfel ca a fost inchisa in anii ’70 si torturata, iar dupa eliberare a contribuit la formarea Partidului Laburist Democrat.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ocupa abia locul 26 in acest top.

  • Femeile din moda si showbiz

    2._hillary_clinton

Pe locul 4 o gasim pe Melinda Gates, cofondatoare a fundatiei Bill and Melinda Gates Foundation, sotia miliardarului Bill Gates, iar pe locul 5 este Jill Abramson, prima femeie numita editor executiv la The New York Times. In acest top regasim si femei din lumea modei, designerul Diane Von Furstenberg ocupand pozitia cea mai inalta, adica locul 33. Anna Wintour (Vogue) o urmeaza pe locul 51, Miuccia Prada pe 67, iar pe locul 83 gasim singurul model din clasament – Gisele Bundchen.

Oprah Winfrey, cea mai puternica femeie din industria de entertainment, se claseaza abia pe locul 11, urmata de Lady Gaga, pe locul 14. Gaga, care are 26 de ani, este de altfel si cea mai tanara femeie care a intrat in acest top. Si Beyonce a fost inclusa in acest top pe locul 32, urmata de Jennifer Lopez pe locul 38 si Shakira, pe 40. In mod surprinzator, cantaretele “au batut-o” pe celebra actrita Angelina Jolie, care s-a clasat abia pe locul 66.

Topul a fost intocmit pe baza puterii economice si politice pe care o au aceste femei, dar si a influentei lor in zona sociala si culturala.

 

 

 

 

Text: Bianca Badescu

Sursa: forbes.com