Celebrul pulover cu oi purtat de Prinţesa Diana a fost vândut la licitaţie

Puloverul cu oaie neagră purtat de Prințesa Diana, probabil la fel de emblematic pentru stilul ei precum „Rochia răzbunării”, s-a vândut la Sotheby`s, New York săptămâna aceasta pentru 1,14 milioane de dolari. Piesa a făcut parte din licitația inaugurală „Fashion Icons” și era de așteptat să ajungă între 50.000 și 80.000 de dolari. Alături de pulover, au fost incluse două scrisori care detaliau sentimentele regretatei prințese cu privire la articolul vestimentar. Într-una dintre scrisori, Prințesa Diana a numit puloverul „un tricot foarte iubit”, iar într-o a doua, o scrisoare de mulțumire, și-a scris recunoștința pentru noul pulover.

Farmaciştii Catena recomandă Cyclax – gama preferată a reginei Elisabeta a II-a, ăn timpul vieții ei,  produsele Cyclax, o gamă adaptată nevoilor femeilor tonice, puternice, classy, naturale, de toate vârstele și cu prețuri foarte accesibile

Prințesa a fost văzută pentru prima dată purtând puloverul roșu și alb când avea 19 ani la unul dintre meciurile de polo ale Regelui Charles, cu doar o lună înainte de căsătoria lor. Doar designerilor puloverului, Sally Muir și Joanna Osborne de la Warm & Wonderful, le-a fost dezvăluit că Prințesa Diana deținea unul dintre produsele lor, după ce fotografiile de la evenimente au circulat de la Sunday Times. Puterea presei a lansat compania Warm & Wonderful de atunci, într-o popularitate stratosferică.

„Stilul Prințesei Diana a depășit adesea limitele normelor societății la acea vreme și a avut un mod unic de a-și transcende personalitatea către public”, a declarat Cynthia Houlton, directoarea globală de modă și accesorii Sotheby’s, T&C. „În secunda în care a fost fotografiată îmbrăcând acest pulover, a stârnit imediat o conversație atât între mass-media, cât și între publicul larg, speculând ce mesaj încerca ea să transmită lumii.”

În 1983, cei doi designeri au primit o scrisoare de la Palatul Buckingham în care explica, că Prințesa Diana și-a deteriorat puloverul original cu oi și au cerut repararea sau înlocuirea acestuia. I-a fost trimis un pulover complet nou tricotat, iar Muir și Osborne au primit o scrisoare de mulțumire de la secretarul privat al Prințesei Diana, Oliver Everett CVO. La scurt timp după aceea, Prințesa Diana a purtat din nou puloverul, de data aceasta cu blugi albi, un guler alb mare și o cravată neagră cu panglică.Povestea puloverului emblematic

Producția puloverului a încetat în 1994, dar brandul a reeditat designul în 2020, în colaborare cu Rowing Blazers. În același an, o replică a puloverului a fost purtată și de Emma Corrin în cel de-al patrulea sezon din „The Crown”. Locația puloverului original purtat de Diana în 1981 a fost necunoscuta până în martie, anul trecut; fusese ascuns într-o cutie mică în podul designerilor originali.

Deși capricios și ușor în aparență, designul cu oaie neagră al puloverului a prefigurat, apoi a semnalat relația Prințesei Diana cu familia regală. Înțelegând viața restricționată pe care a trăit-o prințesa după căsătoria ei, se poate presupune că, deși prima dată când a îmbrăcat un pulover cu oaie neagră a fost o coincidență, a doua oară, la doi ani de la intrarea în familia regală, nu a fost.

„Fiind una dintre cele mai fotografiate femei din toate timpurile, ea a luat decizia fermă de a purta acest design nu o dată, ci de două ori în public – făcând aluzie în continuare că era un articol profund personal pentru „prințesa poporului”, spune Houlton.

Foto: google images, pagesix, people.com